Mäso
Čo sa mäsa týka, mali by ste sa sústrediť na druhy, ktoré prospievajú pečeni a obsahujú množstvo aminokyselín. K takým patrí nepochybne morčacie a kuracie mäso, ideálne v biokvalite, tiež rozličné druhy rýb, prípadne živočíšny tuk vo vajíčkach.
Mliečne výrobky
Nevyhovujú síce zažívaciemu traktu každého z nás, ale pokiaľ s nimi nemáte problém, zvýšte príjem mliečnych výrobkov s obsahom probiotických kultúr – súčasťou sú jogurty, zakysané mlieko, kefír.
Kvasené výrobky
Stará známa kvasená kapusta obsahuje ešte viac probiotík ako spomenuté mliečne výrobky. Organizmus skvelo prečistí a dodáva tiež množstvo vitamínov.
Ovocie
Vhodné sú bobuľovité druhy ovocia, ktoré sú plné antioxidantov a prospievajú telu pri detoxikácii aj ochrane organizmu. Skúste napríklad maliny, alebo čučoriedky. Nebojte sa však pridať ani jablká, ktoré obsahujú kvercetín. Ten sa tiež podieľa na detoxikácii a navyše má v organizme protizápalové účinky.
Zelenina
Brokolica, špenát, rozličné druhy šalátov, kapusta či zeler a karfiol – všetky obsahujú cenné látky, ktoré v tele napomáhajú v procese detoxikácie. Popri „zelených“ druhoch netreba zabúdať ani tie s obsahom karoténu – mrkva, maslová tekvica, karotka alebo červená paprika. Neutralizujú toxíny v tele
Nápoje
Jedným z najúčinnejších nápojov je zelený čaj, ktorý má silne antioxidačné účinky. Pridať tiež môžete vodu s citrónovou šťavou, ktorá telo detoxikuje.
Koreniny
Zázvor sa odporúča pri chrípke či nádche, ale vy ho môžete využiť aj počas bežného stavu. Nebojte sa tiež cesnaku alebo kurkumy, či škorice. Všetky skvelo pôsobia protizápalovo a pomáhajú telu očistiť sa od toxínov.