Cviky, čo sa na postave prejavia takmer okamžite

Každý, kto začína s cvičením, by na svojej postave chcel vidieť zmeny prakticky okamžite.

16.01.2016 14:00
drep - drepovanie - cvičenie Foto:
Výhodou drepov je posilňovanie veľkej časti svalov nôh aj zadku.
debata (1)

Žiadny zázračný cvik, ani cvičebné náradie však neodkrojí kilogramy tuku a nedodá svalový rast z večera do rána. Sú však cviky, ktorými sa oplatí začínať, nakoľko progres budete s nimi vidieť aj vnímať najrýchlejšie.

Drepy

Unikátny cvik, ktorému sa venuje málo priestoru aj v samotných posilňovniach. Jeho výhodou je, že nepotrebujete žiadnu permanentku. Načo aj, veď dobrý drep sa dá spraviť ako v obývačke pred televízorom, tak aj za sporákom. Výhodou drepov je posilňovanie veľkej časti svalov nôh aj zadku. Je zapojených viac partií a posilňuje sa stehenný sval jeden z najväčších v ľudskom tele. Tým sa spaľuje viac energie. Na nohách je zároveň menej tuku a tak vyrysovanie veľmi rýchlo vynikne.

Rýchla chôdza

Bez palíc, alebo so stále populárnejšími palicami. Na efektívnu zmenu postavy je dokonca tento druh aeróbnej aktivity ešte lepší ako behanie. V prvom rade zapájate viac svalov. Srdce dostávate do pulzovej frekvencie spaľovania a platí zásada, že čím viac svalov do cvičenia zapojíte, tým rýchlejšie spaľujete. Pritom chôdza okamžite zvyšuje kondíciu a už po týždni budete vnímať, že niečo so sebou robíte. Telo bude pružnejšie, chrbtica vyrovnanejšia a vaše svaly znesú viac záťaže.

Kegelove cviky

K bežným posilňovacím cvikom vagíny a panvového dna pripojte aj klasické sklápačky, bicyklovanie na chrbte, či dvíhanie nôh do výšky. Týmito cvikmi ako jednými z mála posilníte stred tela. To znamená, že budete pevnejšia v oblasti trupu a to sa okamžite premietne do lepšieho držania tela. Tak veľmi rýchlo dokážete vyzerať lepšie, hoci ešte kilogramy nezačali ani poriadne odchádzať. Držanie tela veľmi vplýva na to, ako pôsobíte na okolie.

Planking

Nenápadné cvičenie, ktoré mnoho ľudí ani nepovažuje za poriadny tréning. Teda kým si to neskúsi. Prečo planking tak dobre formuje postavu, hoci nič nedvíhate a nikam nebežíte? Tajomstvo je v extrémnom napnutí takmer všetkých svalov na tele. Telo držíte vzpriamene, všetky svaly sa naťahujú do svojej prirodzenej polohy a zároveň sú napínané, čím sa formujú. Aktivita v nich spaľuje tuky a zároveň sa telo vyrovnáva. Už pár sekúnd a uvidíte, že nejde o nič jednoduché, ale za peknú postavu od nôh cez brucho až po ruky plankovanie stojí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #chôdza #kondícia #Kegelove cviky #drepovanie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...