Cvičenie a alkohol? Naozaj zlá kombinácia, tu sú dôvody

Dali ste sa na pravidelné tréningy? Tak ti to nekazte popíjaním.

14.01.2016 15:00
cvičenie - žena - efekt - sila Foto:
Ak cvičíte, alkoholu sa vyhýbajte.
debata (2)

Alkohol má viac kolórií, než si pripúšťate. Ak sa snažíte cvičiť a zároveń túžite schudnúť, popíjanie si dobre rozmyslite. Jedna fľaša piva alebo pár lahodných koktejlov má toľko kalórií, ako ľahké hlavné jedlo.

Tu je prehľad, koľko kalórií na 100 ml obsahuje vybraný alkohol

  • pivo: 42 kcal
  • červené víno: 65 kcal
  • biele víno: 69 kcal
  • gin tonic: 73 kcal
  • šumivé víno: 76 kcal
  • caipirinha: 144 kcal

Ak majú svaly rásť, potrebujú byť zásobované energiou. Práve vďaka alkoholu, ktorý si doprajete po tréningu, sa rast svalov spomaĺuje, pretože energia chýba. Prvou príčinou je fakt, že alkohol pôsobí na bunky ako jed. A ten zaútočí na bunku, ktorá si potom nedokáže energiu uskladniť. Okrem toho musí pečeň prácne odbúravať alkohol z tela a na to spotrebuje energiu, ktorá mohla putovať do svalov.

Nielen káva, ale aj alkohol dehydratuje organizmus. Tým pádom sa škodlivé látky zo svalov pomalšie vyplavujú von a svalové bunky tak „naberajú“ menej živín potrebných na rast. Takže ráno po párty by ste sa dehydratovaná rozhodne nemali vybrať do posilňovne. Máte nedostotak energie aj vody v tele a hrozia vám svalové kŕče.

Alkohol vzbudzuje chuť na všetko „zakázané“. Čím mastnejšie, tým lepšie. Zrejme ste si všimli, že počas párty máte chuť na hamburger, pizzu, čipsy a podobne. A pod vplyvom alkoholu si ich doprajete, pretože vaša sebadisciplína je niekoľkými pohárikmi výrazne naštrbená.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #energia #cvičenie #alkohol #tréning #svaly

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...