Jeho likvidáciu musí podporiť pohyb, správna výživa a niektoré potraviny, ktoré ho majú doslova v zuboch.
Brušný tuk je ako každý iný
Najväčším problémom tuku na bruchu, ako aj na ostatných častiach tela je, že sa nedá zhadzovať lokálne. Tuk pri redukcii ubúda zo všetkých partií, akurát z brucha a zadku akosi horšie, pretože práve tu má svoje dosť hutné zásoby. No práve správne potraviny môžu jeho spaľovanie urýchliť. Negatívom je, že zíde aj z bokov, rúk, či poprsia. Alebo to negatívum nie je?
Zelený čaj
Na raňajky určite lepší ako káva s cukrom a smotanou. Zelený čaj sa pije zásadne bez cukru, bez medu, bez mlieka, jednoducho sám. Správnou prípravou kvalitného zeleného čaju objavíte aj jeho jemné chuťové vlastnosti. Výhodou je zlúčenina EGCG, ktorá je priamo zameraná na spaľovanie tuku. Popíjanie zeleného čaju počas dňa príjemne osviežuje, motivuje k pohybu a bojuje proti ložiskám tuku na bruchu.
Pálivé korenia
Možno sem zahrnúť čili papričky, ale aj cibuľu, cesnak, zázvor. Pracujú na báze vnútorného zahriatia tkanív. Nielenže po dobrom čili vám nebude zima ani keď vonku mrzne, ale tieto vlastnosti zahrievajú aj organizmus, čo ovplyvňuje spaľovanie tuku.
Voda
Čistá a svieža. Má vynikajúcu vlastnosť rozpúšťať a vyplavovať toxíny v našom tele. Ako to súvisí s úbytkom tuku? Tukové zásoby v sú do istej miery aj zásobárňou telesných toxínov. Práve preto sa neodporúča radikálne chudnutie, keďže stratou tuku sa môže do tela vylúčiť náhle „nestráviteľné“ množstvo odpadových látok. Voda však prečisťuje a ozdravuje naše telo, zbavuje nás toxínov prirodzene a čím zdravší organizmus máte, o to menej tuku sa vám na bruchu uviaže.
Hovädzina
Má vysoká obsah bielkovín, zato nízku mieru tuku. Vďaka tomu získate mnoho energie pre telo bez toho, aby bolo zaťažené množstvom tuku, či sacharidov. To v konečnom dôsledku znamená, že hovädzie mäso so zeleninou je pre spaľovanie tuku efektívnejšia cesta, ako bravčový rezeň so zemiakmi, či ryžou.