4 pohybové aktivity, ktoré zvýšia pocit šťastia v živote

Ak vám chýba dobrá nálada, optimizmus a pocit šťastia, možno sa iba málo hýbete.

29.12.2015 17:00
beh, dopamín Foto:
Beh po stresovom dni dokáže eliminovať jeho negatíva.
debata (3)

Ak máte pohybu dostatok, zrejme nevykonávate tie správne pohyby, ktoré vedú k zvýšeniu pocitu šťastia vo vašom živote.

Sex

Najprirodzenejší pohyb je ten pri súloži. Dokonca túžba po milovaní je poháňaná pudmi. Ženy, ktoré pri sexe neležia ako drevo, majú sex radšej, viac si ho užijú a sú šťastnejšie. Určite preto neprijmite iba pasívnu úlohu pri súloži a zapamätajte si, že šťastná žena sa dokáže hýbať aj pri misionárovi. Dajte do sexu viac pohybu a budete sa cítiť uspokojenejšie aj šťastnejšie. Áno, náladu vám urobia aj endorfíny vylúčené pri orgazme. Ich zásoba dokonca stačí na celý deň. Preto je ranný erotický pohyb perfektný spúšťač šťastia.

Naťahovanie

Naťahovanie po dlhom spánku. Robíte to? A robíte to dôsledne? Robia to dokonca aj zvieratá. Dôvod je prostý. Naťahovacie cviky aktivujú vnútorné štruktúry v našich svaloch a drobné bunky fascie, akýsi energetický obal tela. Energia nami začne prúdiť na úplne inej úrovni, ako keď sme skrehnutí. Preto sa máme tendenciu pri únave naťahovať a preto joga má tak blahodárny vplyv na pocit šťastia a vitality. Naťahujte sa pravidelne a uvidíte, že budete šťastnejší ako kolegovia, čo na celý deň zatuhli prilepení k stoličke.

Chôdza

Prepletanie nohami je pre človeka prirodzeným pohybom. Pri chôdzi dochádza k najintenzív­nejšiemu poklesu stresových hormónov, čo sa automaticky prejaví na nálade. Pojem prečistiť si hlavu na dlhej prechádzke je odvodený z praxe. Stačí pol hodina rýchlej chôdze a na svet sa budete pozerať inak ako vsadený hlboko do kresla.

Beh

Prináša výhody chôdze, ale má ďalšie pozitívum. V prirodzenom prostredí je stres reakcia, kedy máme útočiť, alebo bežať. Tak je nastavené naše telo, ktorá zaplavia hormóny spúšťajúce obranné reakcie. V modernej spoločnosti sa však na poradách nebijeme, pred časovou tiesňou nemáme kam ujsť, ale naše telo to nevie. Preto nám stres ako vedľajší efekt ničí zdravie a kazí náladu. Beh po stresovom dni však dokáže eliminovať jeho negatíva a zabehať si pri priamo po stresovej situácii je to najlepšie, čo si môžete pre telo aj náladu dopriať. Hormóny, ktoré evolúcia nadávkovala pre agresiu a útek využijete a eliminujete ich negatívne dopady.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #beh #pohyb #šťastie #chôdza #naťahovanie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...