Objímať stromy - šialenstvo? Nie! Trend!

Kto už potrebuje fitnesový program, diétu alebo stáleho partnera? Máme tu nový trend, ak chceme ostať zdraví: Ding Shu Gong, umenie objímať stromy.

25.12.2015 12:00
slnko, stromy, jeseň, príroda, vitamín D Foto:
Keď už neobjímate, aspoň sa v lese prechádzajte. Pozitívny účinok je zaručený!
debata (2)

Počuli ste o tom, mnohých ste naživo videli. V parkoch, na ulici, možno doma na dvore… Nie, ak niekto objíma stromy, určite nie je šialený. Len praktizuje nový fitnesový trend. Objímanie stromov nám má totiž pomôcť na ceste za šťastím a zdravím.

Čo je Ding Shu Gong?

Ding Shu Gong je čínsky výraz a znamená niečo ako „oprieť sa o stromy, spojiť sa s nimi, naučiť sa od nich“. Myšlienkou je objatie stromu, ktorý má liečivú silu a vďaka tomu môžeme ostať zdraví a fit. Zdá sa vám to ako ezoterický nezmysel? Vedci prišli na to, že ľudia, ktorí žijú v blízkosti stromov, bývajú menej chorí. Okrem toho sa vie, že čerstvý lesný vzduch je revitalizujúci. V budhistickom náboženstve sa považuje tieň pod stromom za najlepšie možné miesto na meditovanie. Platí, že stromy upokojujú, ale prečo ich máme objímať?

Špeciálny účinok

Zástancovia tejto teórie argumentujú tým, že každý strom má na nás zvláštny vplyv. Dub pomáha krvnému obehu, lipa lieči smútok, breza pomáha v boji proti depresii. Kto sa týchto stromov dotýka, prenáša na seba ich liečivé účinky. Fyziológ Maximilian Moser tvrdí, že prechádzky v lese výraznejšie upokojujú zrýchlený pulz ako prechádzky kdesi po meste. To isté platí aj pre zdravý spánok. Ľudia, ktorí spia na posteli z pravého dreva, majú vraj spánok oveľa pokojnejší.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #les #depresia #prechádzka #čerstvý vzduch #objatie stromu #breza

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...