Aby sa vám ráno vstávalo ľahšie! Skúste jednoduché tipy

Vyjsť z postele je pre vás také ťažké! Skúste sa nastaviť inak a pôjde to ľahšie.

02.12.2015 13:00
Skorší odchod do postele a následne skoršie... Foto:
A zasa je ráno!
debata

Zaspávajte pokojná

Pol hodinu pred spaním upokojte telo aj dušu. Ľahnite si do postele, prečítajte príjemnú knihu alebo si pustite obľúbenú hudbu na zaspávanie. Myslite na noc, oddych, „vypnite“ starosti a čakajúce „termíny“ do spáľne nepúšťajte.

Pozor na jedlo a alkohol

Tesne pred odchodom do postele nepite alkohol ani nejedzte. Pohárik na sladké sny totiž funguje presne naopak, ako by ste chceli. Hladina cukru stúpne a telo sa „nabudí“. Navyše, organizmus sa namiesto relaxu bude trápiť s odbúravaním alkoholu v krvi. Podobne to platí aj o jedle.

Digitálny detox

Tablet či smartfón si do spálne nenoste. Okrem modrého svetla, ktoré pôsobí rušivo, máte v hlave neustále „nutkanie“ kontrolovať, čo sa vo virtuálnom svete deje a nedokážete skutočne „vypnúť“.

Zapáľte si svetlo

Keď sa ráno zobudíte, zapnite si svetlo. Čím je v izbe temnejšie, tým viac hormónu melatonínu telo vylučuje a vy ste viac unavená. Ak zapnete svetlo, organizmus sa preberie, krvný obeh sa zrýchli a telo sa rýchlejšie nastaví na denný režim. Čím dlhšie budete ležať ráno v posteli pri zhasnutom svetle, tým horšie sa vám z nej bude vstávať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #noc #režim #vstávanie #ráno

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...