Zbavte sa odporného stresu, ponúkame 4 tipy

Za takmer všetkými chorobami sa skrýva stres. Nerobí dobrú službu ani pri túžbe po dieťatku, v rodine s malými deťmi, matkám na materskej dovolenke, ani kariéristkám.

17.11.2015 08:00
stres, vystresovaná žena Foto:
Buďte pokojná, vyrovnaná žena. Ocení to aj váš muž.
debata

Tu sú štyri tipy, ako s ním zatočiť.

Športujte

Pohyb síce nespôsobí, že stres zmizne, ale pomôže nám jasne myslieť a s chladnou hlavou riešiť problémy, ktoré nám osud kladie pod nohy. Okrem iného, upokojuje.

Cigarety & alkohol

Musíte sa ich vzdať, hoci po nich máte tendenciu siahnuť zakaždým, keď znervózniete a je toho na vás akosi priveľa. Áno, nikotín s alkoholom (a pokojne sem priraďme aj kofeín), sú zákerné pomôcky – pomôžu, ale len krátkodobo. V dlhodobom horizonte stres ešte viac nakŕmia. Telo vďaka nim zoslabne, predovšetkým duševne.

Pomáhajte

Nemusíte, pravdaže, ale môžete. Voľba je to dobrá. Štúdie totiž naznačili, že pomáhať druhým, ktorí to potrebujú, patrí k prevencii voči stresu. Takíto ľudia sú v živote odolnejší a emocionálne stabilní.

Buďte vďačná

Zamerajte sa na pozitívne udalosti vo vašom živote a z nich čo najviac čerpajte. Toto nie je len úloha pre deti, ale predovšetkým pre dospelých. Nech sa vám zdá akokoľvek naivná, vyskúšajte. Každý deň pred spaním si zapíšte tri pozitívne udalosti, s ktorými ste v daný deň boli konfrontovaná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #alkohol #pozitívne myslenie #šport #stres #vďačnosť #pokoj

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....