Piť vodu, či už stolovú, alebo minerálnu, prípadne ovocné šťavy a neochutené čaje je, samozrejme, dôležité. Ale príjem tekutín môžete doplniť práve aj prostredníctvom vybraných potravín. Zväčša ide o zeleninu či ovocie, obsah vody v ktorých je často kľúčový. Okrem nej však s týmito potravinami príjmete aj cenné vitamíny, minerály či látky pre fungovanie vášho tela. A tak nie je od veci pouvažovať nad tým, aby sa stali súčasťou vášho „pitného“ rozvrhu.
Uhorka
Najviac vody vôbec obsahuje práve táto podlhovastá zelenina, z ktorej najčastejšie pripravujeme rozličné šaláty. Až 97 percent vody z nej robí skvelú pochúťku a zdroj hydratácie zároveň. Prospieva tráveniu aj pleti.
Paradajka
Vyše 94 percent vody robí aj z paradajok skvelú potravinu na doplnenie vody v tele. Spolu s ňou príjmate aj lykopén, ktorý pôsobí antioxidačne a pomáha telu v boji s rakovinou.
Zelená paprika
Až 94 percent vody a s ňou aj dôležité látky, ktoré prospievajú tráveniu, alebo imunite.
Grapefruit
Približne 90 percent vody sa nachádza v tomto citrusovom ovocí, ktoré je zároveň bohaté na vitamín C, pomáha udržiavať štíhlosť a vyrovnáva hladinu cukru v krvi.
Melón
Obsahuje až 92 percent vody a je skvelým prostriedkom na osvieženie. Hoci je to skôr sezónne ovocie, dopriať si ho môžete aj na jeseň či v zime – v tom prípade však nie klasický červený, ale žltý alebo zelený melón z dovozu.