Päť potravín, ktoré skvelo doplnia správny pitný režim

O dôležitosti pitného režimu a hydratácie sa hovorí neustále, či je leto, či zima. Mnohokrát si však neuvedomujeme, že vodu príjmame v našom dennom jedálničku aj v potravinách.

15.11.2015 08:00
grapefruit, červený grapefruit Foto:
Grapefruit je bohatý na obsah vody.
debata

Piť vodu, či už stolovú, alebo minerálnu, prípadne ovocné šťavy a neochutené čaje je, samozrejme, dôležité. Ale príjem tekutín môžete doplniť práve aj prostredníctvom vybraných potravín. Zväčša ide o zeleninu či ovocie, obsah vody v ktorých je často kľúčový. Okrem nej však s týmito potravinami príjmete aj cenné vitamíny, minerály či látky pre fungovanie vášho tela. A tak nie je od veci pouvažovať nad tým, aby sa stali súčasťou vášho „pitného“ rozvrhu.

Uhorka

Najviac vody vôbec obsahuje práve táto podlhovastá zelenina, z ktorej najčastejšie pripravujeme rozličné šaláty. Až 97 percent vody z nej robí skvelú pochúťku a zdroj hydratácie zároveň. Prospieva tráveniu aj pleti.

Paradajka

Vyše 94 percent vody robí aj z paradajok skvelú potravinu na doplnenie vody v tele. Spolu s ňou príjmate aj lykopén, ktorý pôsobí antioxidačne a pomáha telu v boji s rakovinou.

Zelená paprika

Až 94 percent vody a s ňou aj dôležité látky, ktoré prospievajú tráveniu, alebo imunite.

Grapefruit

Približne 90 percent vody sa nachádza v tomto citrusovom ovocí, ktoré je zároveň bohaté na vitamín C, pomáha udržiavať štíhlosť a vyrovnáva hladinu cukru v krvi.

Melón

Obsahuje až 92 percent vody a je skvelým prostriedkom na osvieženie. Hoci je to skôr sezónne ovocie, dopriať si ho môžete aj na jeseň či v zime – v tom prípade však nie klasický červený, ale žltý alebo zelený melón z dovozu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príjem #voda #pitný režim #hydratácia #potravina

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...