Päť tipov, ktoré zaručia šťastnejší deň!

Nepotrebujete bradavicu na nose, ani lietajúcu metlu v rohu miestnosti, aby ste si vedeli pričarovať šťastnejší deň.

07.11.2015 14:00
šťastie, tanec, dobrá nálada Foto:
Hudba a tanec majú pozitívny vplyv na pocit šťastia.
debata

Bosoráctva bokom. Šťastie nie je výsledkom náhody, ale kvalitnej prípravy.

Dajte dňu šancu

Je jedno, čo bolo včera a čo bude dnes. Postavte sa ráno pred zrkadlo a pokojne vyslovte nahlas, že dáte novému dňu šancu, aby sa stal najlepším dňom vášho života. Takéto pravidlo aplikoval aj Mark Twain a keď sa ho pýtali, ako sa cíti, takmer vždy odpovedal, že šťastne. Neskúsite to tiež?

Vstaňte skôr

Znie to na prvý pohľad ako dosť zlý nápad. Nie niečo, čo by malo zlepšiť náladu a priniesť pocit šťastia. Záleží však, čo s tými pätnástimi minútami spravíte. Ostaňte sami. Prestaňte sa naháňať. Otvorte si okno a nadýchnite sa. Uvedomte si silu nového rána. Je to istý druh meditácie. Radia to motivátori od Anthonyho Robbinsa až po slovenských spíkrov. Nadýchnuť sa pohody ráno zaručí pocit, že ste šťastnou omnoho viac, ako keď sa strhnete zo sna rovno do zhonu.

Usmejte sa na seba v zrkadle

Nálada je zvláštna vec. Dokáže sa zmeniť behom sekundy. Preto máte moc premeniť dlhé a únavné rána na svieže. Úsmevom. Na samého seba. Ani skúšanie privolávacej mantry o šťastí, sile, odvahe a úspechu nie je na zahodenie. Minimálne to nič nepokazí, iba rozveselí myseľ, čo je pre vnímanie pocitu šťastia základom.

Pustite si hudbu

Sviežu, rytmickú, dynamickú taká navodí pocit energie a šťastia. Veľmi pozitívny vplyv na pocit šťastia a kreativitu má aj klasika. Mozart má symfónie, ktoré dokážu upokojiť plačúce deti a na ich tvári vyčariť úsmev. Jeho skladba K 448 má pozitívny vplyv na mozog a na vnímanie radosti. Skúste si niekedy miesto ranných správ naladiť pocit šťastia hudbou.

Uvedomte si svoje šťastie

Radia to psychológovia aj budhisti. Uvedomte si čo máte. Málokedy sa pozeráme na svoj život, ako na príležitosť. Sú ľudia, ktorí začnú byť šťastní po tom, ako sa ráno zobudia a zistia že môžu ísť do práce a nemusia čakať na vizitu v nemocnici. Mnoho ľudí si uvedomuje pocit šťastia aj z toho, že sa ráno nadýchli. Že ich jazyk pohladí lahodná chuť čaju. Šťastie ako sa vraví nie je vecou náhody, ale stavom, ktorý do veľkej miery záleží od nášho postoja k životu aj sebe samým. Dajte si šancu byť jednoducho šťastní a vďační za život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úsmev #hudba #šťastie #dobrá nálada

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...