Ako rýchlejšie zvládnuť bolesť hlavy? Skúste nasledovné

Najmä nežné pohlavie čelí často nepríjemným bolestiam hlavy. Ak ide o návalové migrény, často s nimi nedokáže veľa ani lekár. Pri klasickejšej bolesti však môže pomôcť aj pár domácich trikov.

31.10.2015 08:00
voda - hlava - bolesť - opica Foto:
Popíjanie vody by malo byť automatické počas celého dňa.
debata

Spánok

Na bolenie hlavy pomáha relax a oddych. V spánku sa telo regeneruje a to isté platí aj pre hlavu. Na druhej strane môžete oponovať, že práve bolesť hlavy bráni v zaspaní. V takom prípade by ste mali skúsiť dychové cvičenia. Pomáha tiež relaxačná meditácia alebo zaspávanie v objatí s partnerom. Ak nemôete zaspať, mali by ste sa pokúsiť chvíľu čítať, prípadne urobiť pár dychových cvičení (no nie priamo v posteli) a potom sa o to pokúsiť znovu.

Joga

Cvičenie jogy je samo osebe veľmi upokojujúce a skvelé pre pravidelné a kontrolované dýchanie. Ak sa budete tejto aktivite venovať pravidelne, časté návaly bolesti hlavy môžu ustúpiť.

Masáž

Či už ide o masáž tváre, krčnej chrbtice, hlavy samotnej, alebo masáž tela – ak ju vykonáva povolaný odborník, dokáže byť veľmi uvoľňujúca a odbúrava napätie v tele (a tým pádom aj v hlave).

Pitný režim

S pitným režimom by ste nemali váhať. Často je to nedostatok tekutín, čo spôsobuje bolesti hlavy a nepríjemné stavy závrate. Dbajte teda na to, aby ste počas dňa pili tekutiny v pravidelných dávkach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #bolesť #hlava #spánok #masáž #spôsob

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...