Vyliečte si suchú pokožku - s močovinou

V ostatných rokoch sa urea stala najdôležitejšou účinnou látkou v prostriedkoch proti suchej pleti.

24.10.2015 14:00
krém, suchá pleť, urea Foto:
Urea v kréme - potrebujeme ju!
debata

Močovina sa považuje za takmer zázračný liek na suchú pokožku, preto v súčasnej dobe existuje veľa krémov, pleťových mliek a iných produktov pre starostlivosť o pleť s touto zložkou. Pozitívny účinok sa skúma už dlho – urea je prirodzenou súčasťou našej pokožky, ktorá sa častokrát neprodukuje v dostatočnom množstve. Z tohto dôvodu je na mieste, aby sme tento vzácny materiál dodávali zvonka, a tým zabránili vysychaniu pokožky, resp. vyliečili ju.

Čo je močovina?

Dôležitý materiál pre hydratáciu pokožky – slovo „urea“ je len latinské označenie. Močovina je organická zlúčenina uhlíka, kyslíka, dusíka a vodíka. Vzniká ako konečný produkt odbúravania bielkovín. Urea hydratuje kožné bunky zvnútra, a tak pôsobí proti suchej pokožke. Odpor nemajte – kedysi sa močovina získavala z moču koní, dnes sa našťastie vyrába synteticky.

Ako účinkuje?

Suchá koža má častokrát nedostatok močoviny. Krémy s močovinou zvlhčujú kožné bunky, takže pokožka bude vďaka nim opäť hydratovaná. Zabránime tým nielen strate vlhkosti, ale posilníme aj prirodzenú ochrannú funkciu kože a optimalizujeme jej elasticitu.

Od hlavy po päty

Výber výrobkov s obsahom močoviny je pestrý. Existujú krémy na tvár, pleťové mlieka, sprchovacie gély, balzamy na pery, krémy na ruky a veľa iných. Suchú pokožku môžete mať vďaka močovine pod kontrolou. A čo je dobrá správa, tieto výrobky nepatria k predraženým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hydratácia #urea #močovina #suchá pleť #pleťové mlieko

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...