Jedlá, ktoré vás spravia v živote šťastnejšími

Nie je to krémeš z cukrárne, ani jedlo z rýchleho občerstvenia.

26.09.2015 17:00
lesné huby, hubárska sezóna Foto:
Správne pripravené huby vynikajúco chutia, sú diétne, aj rozžiaria váš úsmev.
debata (7)

Tie poskytujú len krátkodobé vlny eufórie, za ktoré koniec koncov zaplatíte v podobe depresie, keď sa postavíte na váhu. Niektoré pokrmy nám však príroda dala preto, aby sme boli na svete šťastnejší.

Probiotické potraviny

Snažia sa udržať v našom tráviacom systéme dostatok baktérií, ktoré pomôžu nielen dostať živiny do tela, ale aj okúsiť viac šťastia v živote. Holandská štúdia zaznamenala spojitosť so zlým trávením a mizernou náladou. Ľudia, ktorým nefungovala črevná mikroflóra podliehali častejšie depresiám a zlým náladám. Môže to z časti súvisieť s nedostatočným prísunom živín, ale do veľkej miery určite hrá úlohu aj potrebná činnosť baktérií v našom tele, bez ktorých nie sme kompletní.

Káva

Reč je o tej skutočnej káve z čerstvo pomletých kávových zŕn a kvalitne pripravenej. Takáto káva vypitá do obeda prináša energiu, uvoľnenie a viac láskavosti. Netreba však prehliadnuť ani spoločenský efekt každej vypitej šálky. Káva jednoducho ľudí spája a socializuje. Pri káve vzniklo niekoľko lások, dobrých nápadov a kávičková pauza aj počas dlhého dňa pomôže ľuďom pookriať. Prináša tak fyzický aj psychický nárast šťastia.

Zelený čaj

Ďalší z povzbudivých nápojov, vďaka ktorým okúsite viac šťastia. Nie je to len účinkom kofeínu, ale aj silných antioxidantov a schopnosti kvalitného zeleného čaju podporiť vznik alfa vlnenia v našom mozgu. To znamená, pokojnejšie a šťastnejšie prežívanie života.

Huby

Nejde o žiadne jedovaté a halucinogénne druhy. Huby vo všeobecnosti obsahujú vysoké dávky selénu, ktorého nedostatok sa spája s nárastom depresie, stavov úzkosti a únavy. Sú obohatené aj o vitamín D, ktorý zlepšuje náladu podobne intenzívne ako teplé slnečné popoludnie. Správne pripravené huby nielen vynikajúco chutia, sú diétne, ale rozžiaria vám úsmev.

Strukoviny

Unikátny zdroj prírodného horčíka, ktorý sa v tele podieľa až na 300 biochemických procesoch. Ak všetky fungujú ako hodinky, cítite sa konečne akoby ste dostali novú energiu a kus životného elánu. Strukoviny dlho zasýtia a do krvi nám vyplavia živiny, vďaka ktorým sa nám svet zdá krajší. Alebo minimálne aspoň nie horší ako je.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #káva #huby #probiotiká #zelený čaj #strukoviny

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...