Tri emócie, ktoré nás robia tučnými

Možno tie pocity poznáte aj vy... Niečo vás ťahá ku chladničke a vy si neviete pomôcť.

16.09.2015 11:00
žena, jedlo, čipsy Foto:
Nudíte sa, tak maškrtíte?
debata

Psychika má značný podieľ na tom, ako vyzeráme. Kto žije vo večnom strese, môže mať častejšie problémy s pleťou. Kto prežíva smútok, má „pohasnuté“ oči. A aj hmotnosť človeka občas súvisí s jeho pocitmi. A niektoré sa postarajú o to, že celkom jednodcuho priberieme.

Osamelosť

Kto sa často cíti sám, dovolí si niečo dobré, aby sa aspoň trošku potešil. Bohužiaľ, „niečo dobré“ si povoľuje príveĺmi často. Vyústi to až do nekonrolovateĺného maškrtenia, ktorým „prebíjame“ pocity osamelosti. Pri jedle sa na samotu zabúda akosi ľahšie.

Spokojnosť vo vzťahu

Je to skvelý a opojný pocit – po svojom boku máme niekeho, ktoro nás miluje. A to nás upokojí natoĺko, že sme presvedečené, že nech vyzeráme akokoľvek, partner nás bude milovať. A tak si doprajeme všetko, po čom nám srdce „piští“. neobmedzujeme sa, maškrtíme, nemyslíme na kalórie. Ešte horšie je to v prípade, ak máme po svopjom boku muža, ktorý je na tom rovnako a v tých „zlozvykoch“ nás podoruje.

Nuda

Pocit nudy sa dokáže naozaj v značnej miere pdopísať pod pribúdajúce kilogramy. Nemáme čo robiť a tak sa vyberieme aspoň do chladničky. Niečo si „zobneme“, ale pocit nudy sa o chvíľu prihlási opäť. A tak to zopakujeme. A už sme v uzatvorenom kruhy nudenia a maškrtenia, z ktorého sa dostať nie je vôbec jednoché.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #emócie #hmonosť #pribranie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...