Začiatok je ťažký! 5 tipov na prvý týždeň diéty

Prvé dni diéty sú najťažšie. Ako ich zvládnuť čo najlepšie?

19.08.2015 17:00
váženie, váha, chudnutie Foto:
Prvý týždeň vám dá zabrať.
debata

1. Urobte si plán

Myslite pritom na svoje telo, genetické dispozície a reálne možnosti. Plán vám môže vypracovať aj odborník, výživový poradca či tréner. Budete mať istotu, že vaše telo dostane všetky živiny, žiadne drastické hladovanie. Diéta by rozhodne nemala byť o večnom pocite hladu a začať ju práve „vyhladovaním“ tela je ten najhorší prvý krok.

2. Zodpovedne si nakúpte

Podľa zostaveného plánu si napíšte nákupný zoznam, ktorého sa budete držať. Je dobré, ak si premyslíte niekoľko receptov, ktoré si počas týždňa chcete pripraviť a nakúpiť si zásoby, aby bolo vaše stravovanie naozaj premyslené a nemuseli ste doma následne siahnuť po niečom, čo by vo vašom jedálničku byť nemalo.

3. Zbavte sa kalorických potravín

Aby ste mali po ruke vždy potraviny, ktoré sú zdravé a menej kalorické, musíte im urobiť miesto. Sladkosti, pochutiny, polotovary, údeniny, tučné syry by vo vašej chladničke či potravinovej skrinke miesto mať nemali. Budete tak uchránená od pokušenia maškrtiť na niečom „nezdravom“.

4. Chudnutie majte v hlave

Na diétu nastavte svoju myseľ. Ak tá nebude spolupracovať, budete to mať oveľa ťažšie. Vždy majte na mysli, prečo chcete chudnúť. Motivujte samú seba, chudnite s kamarátkou či kolegyňou, podporujte sa navzájom. O tele rozhoduje hlava a pri redukcii hmotnosti to platí takisto.

5. Čo je reálne?

Ak chcete byť o tri kilogramy chudšia za týždeň, popálite sa hneď v začiatku. Odvážite sa a hop! Pohľad na váhu vás okamžite demotivuje. Preto je skvelé, ak sa o svojich reálnych možnostiach poradíte s odborníkom. Ten vám povie, aký úbytok hmotnosti je pre vás možný. Ak sa vydarí prvý týždeň schudnúť požadovanú hmotnosť, je to skvelý prvý krok. A vaše nadšenie bude stúpať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #začiatok #tipy

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...