Ako chudnúť aj počas pracovnej doby?

Osem hodín každý deň je dosť času, aby ste dokázali spraviť niečo so svojou váhou.

10.08.2015 12:00
kancelária, pitný režim, káva, čaj Foto:
Popíjanie zeleného čaju pri práci zvyšuje bdelosť a aktivitu.
debata

Nemusíte menej pracovať, zredukovať nasadenie, ani predĺžiť prestávky, len ozdraviť bežnú pracovnú rutinu.

Cvičte

Okrem toho, že vám bude lepšie myslieť, zachovávať si zdravú chrbticu, budete výkonnejší, ako benefit aj schudnete. Zacvičte si každú pol hodinu. Spravte desať drepov, pár klikov o pracovný stôl. Vybehnite po schodoch, prestaňte používať výťah. Ak to dokonca budete robiť pred jedlom, vaše telo bude spaľovať inak. Z jedla, ktoré zjete aj po malom cvičení priberiete menej. Po námahe ide výživa viac do svalov ako do nafukovania tukových buniek.

Zabudnite na donášky

Donáška jedla je ako stroj na priberanie. Prvým problémom je, že eliminujete aj to minimum pohybu, ktorý by ste mohli absolvovať pred obedom. Druhým kameňom úrazu je stres, s ktorým konzumujete donáškové jedlo obvykle v kancelárii. V debate s kolegami, alebo priamo pri vybavovaní telefonátov a mailov. Telo sa na jedlo nesústredí a reflex nasýtenia je potlačený. Zjete tak oveľa viac, ako potrebujete. Chodievajte do reštaurácie, nečítajte ani nepracujte. Uvidíte, ako sa len takýmto minimom eliminuje vaša váha a zastaví priberanie.

Pite zelený čaj

Či v zime alebo v lete. Obsahuje látky, ktoré pomáhajú spaľovať tuk, ale zároveň je aj jeden z mála nápojov, ktorý neobsahuje cukor a lahodne chutí. Znížite spotrebu sladkých nápojov plných bubliniek a cukru. Popíjanie zeleného čaju pri práci súčasne zvyšuje bdelosť a aktivitu, takže osmehodinovku využijete naozaj do posledného detailu.

Pripravte si jedlo doma

V predstihu si naplánujete jedálniček. To znamená, že budete vedieť, koľko kalórií si doprajete. Výhodou doma pripraveného jedla je aj pôvod surovín, ktoré poznáte. Máte možnosť odstrániť priveľa živočíšnych tukov, pridať tie zdravé, namiešate si bio ovocie miesto hydiny nejasného pôvodu. Vašej línii takéto stravovacie návyky prospejú.

Jedávajte pravidelne

Bez ohľadu na stres a pracovné vypätie, či pondelkový nápor si doprajte desiatu aj obed v obvyklom čase. Veľkým problémom v zamestnaní, ktorý sa šíri ako mor v ruka v ruke s obezitou je veta: „Mám toľko roboty, že sa nestíham ani najesť.“ Určite si ju nevezmite za svoju. Nárazové jedenie telu spôsobuje šoky, nedokáže všetky živiny patrične stráviť a ukladá do zásob, ktoré ale nestihne nikdy zužitkovať. Večerné prejedanie po celom dni hladovania nezaváňa len nadváhou, ale aj kopou žalúdočných aj hormonálnych kolízií. Stačí počas dňa jesť v práci racionálne a pravidelne a schudnete takmer bez námahy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #jedálniček #zelený čaj #hmotnosť #pracovná doba

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...