5 dôvodov, prečo cvičiť aj cez leto

Pri vysokých teplotách sa nám nechce ani zdvihnúť zo stoličky.

01.08.2015 12:30
cvičenie, fitnes, relax Foto:
V lete môžete cvičiť vonku.
debata

O dôvod viac neostať ľahostajnými a neprestať cvičiť, ani keď teplomer ukazuje teplotu na letnú siestu. Existuje na to niekoľko praktických dôvodov.

Máte najviac motivácie

Všade samé plavky a pekné telá. Tie vedia naštartovať. Aj tie obrastené tukom, ktoré kypia z plaviek, slúžia ako veľmi dobrý odstrašujúci príklad, kam sa dá dopracovať, ak budete dovolenkovať, jesť, piť a cvičenie odkladať.

Väčšia kapacita pľúc

Ranný, alebo večerný beh. Kardio v klimatizovaných priestoroch. To sú spôsoby, vďaka ktorým si už za pár dní a týždňov dokážete reálne zvýšiť kapacitu pľúc. Tá sa vám počas horúcich dní nesmierne zíde. Dokážete totiž udýchať aj to, keď iných už od horúčavy zadúša.

Viac odolnosti

Ľudia, ktorí každý deň cvičia, pričom nehovoríme o ťažkom dvíhaní činiek, ale aj polhodinovom strečingu, sú počas leta menej náchylní na známe letné ochorenia. Začínajúc prechladnutiami, zápalmi dutín, dokonca aj črevné infekcie a otravy jedlom vás budú viac obchádzať. Dôvodom je rozprúdenie lymfy, okysličenie krvi a pri námahe vyplavené hormóny, ktoré regenerujú svaly aj celý organizmus.

Menej rizika pri športoch

Leto je síce o grilovačkách a posedeniach pri víne, ale rovnako aj o športoch, ktoré si doprajeme. Bicyklovanie, korčule, vodné športy aj plávanie v mori. Neboli by ste jediná, čo má guráž po roku strávenom na kancelárskej stoličke, že to zvládnete. Zrazu sa dostaví zranenie. Aj ľahkým športom počas leta sa pripravíte na záťaž a svaly osviežite pred tým, ako si budete chcieť dopriať trochu adrenalínu.

Spálite viac kalórií

Môžete totiž cvičiť vonku. To je nesmierna výhoda pre vaše telo. Nebehajte v posilňovni, ale v parku, v lese, po pláži. Rovnaká rýchlosť, rovnaká vzdialenosť ako vo fitku a spálite o 5 až sedem percent kalórií viac. Dôvod? V telocvični je všetko naprogramované, pripravené, nečakáte žiadne prekvapenia. V prírode treba rátať s vetrom, rozdielnym terénom, nerovnosťami a to len prihráva body rýchlejšiemu spaľovaniu kalórií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #cvičenie #motivácia #fitnes #odolnosť

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....