Akné je boj na dlhé trate. Pomôcť však môže vhodná strava

Ani v lete naša pokožka neprestáva bojovať s akné. Problematická pleť je stav, s ktorým sa občas bojuje na dlhé lakte, ale občas pomôže vhodná strava. Respektíve vylúčenie zložiek, ktoré môžu pôsobiť negatívne.

06.07.2015 14:00
debata

Na aknóznu pokožku nepôsobí dobre alkohol, sladkosti, ale občas ani mliečne výrobky či syry. Podobne môžu na kvalitu pokožky vplývať aj vysmážané jedlá, ktoré do tela prinášajú nezdravý tuk a podpisujú sa na starnutí pleti aj vzniku nepekných vyrážok.

Mäso vo všeobecnosti nie je nezdravé – ale treba si vyberať kuracie či morčacie a výdatne do jedálnička zapojiť ryby. V prípade bravčového a hovädzieho mäsa by ste mali siahať po kvalitnom mäse s nižším obsahom tuku.

Tak, ako niektoré potraviny akné spôsobujú, ďalšie dokážu pomôcť v boji s ním. A takých by sme do jedálnička mali zaradiť čo najviac. Napríklad sa neostýchajte pridať si do jedálnička vajíčka, hnedú ryžu či lososa a tuniaka. Všetky uvedené sú bohaté na selén, ktorý pôsobí priaznivo proti vzniku vyrážok a nekvalitnej pleti.

Vhodná je aj zelenina a ovocie s obsahom betakaroténu, ktorý môžete užívať aj prostredníctvom tabliet. Vitamíny A a E sú najvzácnejší pomocníci za kvalitnú pokožku. A doplniť ich musíte množstvom vody. Vyplavuje toxíny z tela a tak pôsobí aj na pokožku očisťujúce a hydratačne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #strava #jedlo #akné #pleť #vhodné

+ Flexibilita a prispôsobivosť sú v športe rovnako dôležité ako sila.
Ak nebudete rešpektovať pravidlá, môže sa...

+ Pite dostatočné množstvo tekutín, v poslednom čase nato zabúdate.
Čas je správny na prehodnotenie finančných...