Akné je boj na dlhé trate. Pomôcť však môže vhodná strava

Ani v lete naša pokožka neprestáva bojovať s akné. Problematická pleť je stav, s ktorým sa občas bojuje na dlhé lakte, ale občas pomôže vhodná strava. Respektíve vylúčenie zložiek, ktoré môžu pôsobiť negatívne.

06.07.2015 14:00
akné, pleť, žena Foto:
S aknóznou pleťou by ste mali bojovať aj prostredníctvom stravy.
debata

Na aknóznu pokožku nepôsobí dobre alkohol, sladkosti, ale občas ani mliečne výrobky či syry. Podobne môžu na kvalitu pokožky vplývať aj vysmážané jedlá, ktoré do tela prinášajú nezdravý tuk a podpisujú sa na starnutí pleti aj vzniku nepekných vyrážok.

Mäso vo všeobecnosti nie je nezdravé – ale treba si vyberať kuracie či morčacie a výdatne do jedálnička zapojiť ryby. V prípade bravčového a hovädzieho mäsa by ste mali siahať po kvalitnom mäse s nižším obsahom tuku.

Tak, ako niektoré potraviny akné spôsobujú, ďalšie dokážu pomôcť v boji s ním. A takých by sme do jedálnička mali zaradiť čo najviac. Napríklad sa neostýchajte pridať si do jedálnička vajíčka, hnedú ryžu či lososa a tuniaka. Všetky uvedené sú bohaté na selén, ktorý pôsobí priaznivo proti vzniku vyrážok a nekvalitnej pleti.

Vhodná je aj zelenina a ovocie s obsahom betakaroténu, ktorý môžete užívať aj prostredníctvom tabliet. Vitamíny A a E sú najvzácnejší pomocníci za kvalitnú pokožku. A doplniť ich musíte množstvom vody. Vyplavuje toxíny z tela a tak pôsobí aj na pokožku očisťujúce a hydratačne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #strava #jedlo #akné #pleť #vhodné

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....