5 smrteľných hriechov stravovania

Síce vás za ne neodsúdia, ale veľmi rýchlo za ich prekročenie príde trest v podobe kilogramov navyše, alebo poškodeného zdravia.

04.07.2015 17:00
ovocná šťava, vitamíny, minerály Foto:
Ak pijete ovocný džús, tak jedine priamo z odšťavovača.
debata

Stravovanie totiž neovplyvňuje len výkyvy ručičky na váhe, ale celkové fungovanie telesnej schránky.

Nečítate etikety

Ešte stále je veľké percento ľudí, ktorí veria pekným obalom. Ak k nim patríte, dopúšťate sa hriechu sami voči sebe. Pri pozornom čítaní by ste si nevybrali kečup s tak malým podielom rajčín, že je skôr jablkovým džúsom. Šunky prakticky pre vegetariánov, sladkosti s toľkými farbami, že máte v žalúdku pekne vymaľované.

Z informácií o výrobkoch sa dozviete, čo jete. No a čo jete, to aj ste.

Pijete ovocné džúsy

Ako môže byť niečo zdanlivo zdravé na listine hriechov? Veľa potešenia je zakázaného aj v desatore a tak je to aj pri hriechoch v stravovaní. Pre naše dobro. Ak ovocný džús, tak jedine priamo z odšťavovača. Všetky ostatné sú plné konzervantov, chémie, hlavne cukru a proces pasterizácie zabije aj tie posledné zvyšky vitamínov a zdravia.

Príliš veľa pšenice

Ani tá celozrnná nie je liek. Obsahuje lepok, ktorý nie je práve ideálny vo veľkom množstve pre telo človeka. Treba byť striedmy aj pri celozrnných výrobkoch. Pre niektorých ľudí môžu byť aj ťažšie stráviteľné. Odporcovia pšenice hovoria, že rozdiel medzi celozrnným a klasickým pečivom je ako medzi ťažkými a ľahkými cigaretami. Netreba byť radikál, ale prejsť len na celozrnné stravovanie nie je o zdraví.

Málo sezónnych potravín

Je super mať citrusy v zime, avokádo z druhého konca sveta, pochutiť si celoročne na rajčinách. Tieto plodiny sú obvykle konzervované, oberané zelené, bez dostatku živín a často aj chuti. Telo je nastavené na príjem sezónnych potravín, ktoré nám dajú najviac živín aj zdravia. Hoci mať na tanieri exotiku je moderné, nemusí to byť vždy zdravé.

Diéty

Nie, žiadna diéta nie je správna, ani dobrá. Telo stresuje a organizmus je nastavený tak, že nedostatok v jednom období kompenzuje inokedy. Po ukončení redukcie príde ako sa vraví objemovka. Striedanie diét na pravidelnej báze je pre telo katastrofa. Už aj kvôli neustálemu zaplavovaniu toxínmi uvoľnených z tuku a neustáleho stresu nad váhou. Zvoľte správny prístup k stravovaniu, zloženiu aj dávkovaniu a nebude žiadny dôvod na diéty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stravovanie #stravovacie návyky #lepok #toxíny #konzervanty

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...