Čím viac cukru, tým menej sexu! Vedeli ste o tom?

Pozor na konzumáciu cukru, aby ste nepochovali chuť na sex.

16.06.2015 09:00
láska, sex, posteľ, milovanie, pár, milenci Foto:
Nemáte chuť na sex?
debata

Cukor má svoju čarovnú moc. Ak máme zlú náladu, alebo sa chceme za čosi odmeniť, stačí siahnuť po „niečom sladkom“. A razom je nám lepšie. Ale konzumácia cukru má aj svoje horšie následky. A nie je to len „zaguľatená“ postava rovno pred sezónou bikín. Čím viac cukru jeme, tým menší sexuálny apetít máme. Prekvapivé? Upozorňuje na to Alexandra Jamieson vo svojej knihe „Ženy, jedlo, závislosti“. Podľa nej zlé stravovacie návyky majú za následok zmenšovanie sexuálnej túžby.

Po veľkej porcii cestovím majú podĺa autorky ľudia chuť len na jediné – ležať na gauči a relaxovať. Môžu za to jednoduché sacharidy, ktoré okamžite zvýšia hladinu cukru v krvi, ale len na chvíľu. Potom hladina zasa klesne a človek nemá chuť sa ani len postaviť, nie to sa ešte o čosi pokúšať v posteli.

Sladkosti môžu na chvíľu slúžiť ako povzbudzujúci prostriedok. Na druhej strane, náhle zvýšenie hladiny cukru v krvi má za následok vyššiu produkciu kortizolu, čo je stresový hormón. Čím častejšie bude telo produkovať práve spomínaný kortizol, tým viac sa v tele bude uladať tuk. Navyše, vďaka tomu postupne klesá aj túžba na sex. Ide o začarovaný kruh, z ktorého sa vystupuje naozaj ťažko, uvádza autorka knihy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #hormóny #cukor

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...