Fitness novinka zaútočí na vaše telo! Trúfnite si

Okrem novinky Bodyattack si už túto sobotu môžete na vlastnom tele vyskúšať aj ďalšie cvičenia ako Jumping, Hooping Fit, Tabata či Piloxing.

16.04.2015 15:00
Bodyattack Foto:
Bodyattack je horúca fitness novinka.
debata

Ak patríte medzi ženy, ktoré sa rady nechajú očariť fitness novinkami, Bodyattack by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Cvičenie, založené na posilňovaní vlastným telom, má svoj pôvod na Novom Zélande. A práve teraz prichádza na Slovensko. Už túto sobotu sa s ním môžete zoznámiť na podujatí Adidas Retro Fit Day v bratislavskom Ružinove.

O čo ide? „Bodyattack je absolútna novinka v skupinových cvičeniach na Slovensku a čo je skvelé, je určená pre ženy aj mužov,“ opisuje Mirka Kosorínová z RETRO Sport & Wellness a pokračuje: „Ide o dynamické, kondičné cvičenie zamerané na výdrž. Sama som si ho už vyskúšala a naozaj, počas celej hodiny sa robia špecifické druhy výpadov a cvičení, ktoré sú pre Bodyattack charakteristické.“ Ak máte strach, že cvičenie nezvládnete kvôli zložitým choreografiám, zbavte sa ho! O ťažko zapamätateľné kroky v ňom nejde.

Mirka Kosorínová, trénerka a manažérka.
Kosorínová Mirka Kosorínová, trénerka a manažérka.

Dĺžka lekcie Bodyattack je 60 minút, z toho 45– 55 minút je človek v neustálom pohybe a nasleduje strečing. Počas cvičenia spálite okolo 900 kcal. Posilníte kondíciu aj vytrvalosť, pravidelným cvičením si vyformujete aj postavu, keďže súčasťou programu sú aj posilňovacie cvičenia. „Zaujímavosťou je, že inštruktor cvičenia Bodyattack sa musí neustále vzdelávať a obnovovať si licenciu, keďže program je neustále inovovaný,“ uvádza Kosorínová.

Cvičenia sa nemusia báť ani fitness začiatočníčky. „Lektor predvádza počas hodiny viaceré variácie cvičenia, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov až po náročnejšie, pre pokročilých. Človek si dokáže sám vybrať z týchto variácií tú, ktorú zvládne.“

Okrem Bodyattack si v sobotu, 18.4., môžete vyskúšať aj ďalšie cvičenia ako Jumping, Hooping Fit, Tabata či Piloxing. „Práve posledné spomenuté, Piloxing, sa u nás teší najväčšej obľube medzi ženami, ide o zaujímavé spojenie tanca, boxu a pilatesu,“ uvádza Kosorínová.

Akciu Adidas Retro Fit Day podporí aj lyžiar... Foto: RETRO Sport & Wellness
Adam Žampa Akciu Adidas Retro Fit Day podporí aj lyžiar Adam Žampa a moderátorka Barbora Rakovská.

Sobotňajšie podujatie, ktoré moderuje Dagmar „Didiana“ Dianová, spestrí aj sprievodný program. „Sú pripravené súťaže pre deti, k dispozícii bude aj stylistka, ktorá poradí s jarnou módou a skvelou súčasťou programu bude aj autogramiáda Adama Žampu. Týmto podujatím by sme radi vtiahli do sveta športovania celú rodinu,“ dodáva Mirka Kosorínová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fitness #Adam Žampa #Adidas Retro Fit Day 2015 #Bodyattack

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....