Chôdzi, aerobicu či behu povedzte áno aj počas menštruácie

Pri kŕčoch brucha, bolestiach hlavy a napätí môžu tieto cvičenia spôsobiť hotový zázrak.

13.04.2015 13:00
chôdza, prechádzka Foto:
Prechádzka nikdy neuškodí. Nik-dy!
debata

Prechádzka

Aj odborníci, ktorí sa domnievajú, že cvičenie vo fitnescentre počas menštruácie nie je vhodné, sa zhodujú: prechádzky nikdy neuškodia! Takže „schmatnite“ psa, najlepšiu kamarátku alebo jednoducho si obujte tenisky a vyrazte von. Prechádzka mestom alebo v prírode vám určite spraví dobre! Odbúra stres a pomôže spáliť aj nejaké tie kalórie.

Doska

Keď máte svoje dni, máte občas náladu nanajvýš tak ležať na gauči a pozerať televízor. Vyskúšajte počas tejto „činnosti“ nenáročný cvik: Ľahnite si na brucho, podoprite sa dlaňami, hlava smeruje nahor, prsty pred seba. V tejto pozícii sa vytiahnite na špičky a udržte sa v nej 20 sekúnd. Ak sa trochu zapotíte, získate pocit nadovšetko. Cítiť sa budete lepšie, ako predtým.

Joga

Proti typickým menštruačným bolestiam nie je azda nič účinnejšie. Existujú tri špeciálne cvičenia, ako uvoľniť kŕče a brušnú dutinu, takže sa môžeme počas našich dní cítiť skutočne príjemne.

Aerobic

Môžete, ba priam musíte! Ak sa cítite tak, že by ste najradšej kričali, hoci tentokrát nie od bolesti, ale lomcuje vo vás plejáda pocitov. Buď zájdite na kolektívnu hodinu, kde sa z toho všetkého „vytrasiete“ a vyskáčete, alebo si nájdite cvičenie na internete. Cvičte odušu, veď vás nikto nevidí. O dobrú náladu budete mať zaručene postarané.

Beh

Počas menštruácie platí: Rob to, čo ti robí dobre! Čo sa vám žiada? Chcete si ísť zabehať? Tak do toho! Zjedzte niečo ľahké (napríklad banán, ktorý je plný magnézia) a nezabudnite piť vodu!

Zacvičte si doma

Nemáte chuť vystrčiť nos z domu? Potom si zopár cvikov zacvičte doma! Ostatní členovia rodiny sa môžu pridať. O desať minút sa budete cítiť lepšie. Overené!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #jóga #aerobik #prechádzka #stres #banán #menštruácia #kŕče

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...