Voda
Je základom pre pružnú pleť a pokožku. Tak ako je dôležitá v pitnom režime, je však dôležitá aj v jedálničku. Prijímať by sme ju mali v potravinách s vysokým podielom vody. Reč však rozhodne nie je o párkoch, alebo údených šunkách. Reč je najmä o ovocí a zelenine. Skvelá je napríklad uhorka, šalát, reďkovka, kaleráb, jablká či broskyne a melón.
Ovocie a zelenina
Už spomenuté, no nezaškodí zopakovať. Ovocie a zelenina sa totiž vďaka obsahu vody, ale tiež minerálov a vitamínov podieľajú výrazným spôsobom na kondícii našej pokožky či vlasov. Špeciálnu podkategóriu tvorí bobuľové ovocie, ktorého benefity sú ešte výraznejšie. Maliny, jahody, čučoriedky či brusnice – s nimi zaručene skrásniete.
Zázvor
Má výrazné protizápalové účinky a v prípade pokožky pôsobí na jednotný tón pleti a tiež sa podieľa na boji proti pigmentovým fľakom.
Fenikel
Podľa viacerých prieskumov táto zelenina s charakteristickou chuťou, ktorá nie je v našej kuchyni často využívaná, skvelo pôsobí proti vráskam a posilňuje elasticitu a pevnosť pleti.
Čaj
Antioxidanty obsiahnuté v čajoch či bylinkových odvaroch pôsobia blahodárne na dušu aj telo. Pre pokožku je dôležité, že naše telo dokáže bojovať so stresom a nervozitou, napríklad aj popíjaním čaju. A následne sa pozitíva prejavia aj navonok.