Mladšia, krajšia, zdravšia? Takú pleť dosiahnete, ak budete jesť...

Zloženie stravy odjakživa ovplyňuje naše telo. Nielen zvnútra, ale aj navonok. Viete napríklad, čo jesť, aby ste vyzerali krajšie, zdravšie a mladšie?

07.04.2015 14:30
Fenikel Foto:
Fenikel sa podieľa na boji proti vráskam. Obsahuje totiž dôležité antioxidanty a vitamíny.
debata

Voda

Je základom pre pružnú pleť a pokožku. Tak ako je dôležitá v pitnom režime, je však dôležitá aj v jedálničku. Prijímať by sme ju mali v potravinách s vysokým podielom vody. Reč však rozhodne nie je o párkoch, alebo údených šunkách. Reč je najmä o ovocí a zelenine. Skvelá je napríklad uhorka, šalát, reďkovka, kaleráb, jablká či broskyne a melón.

Ovocie a zelenina

Už spomenuté, no nezaškodí zopakovať. Ovocie a zelenina sa totiž vďaka obsahu vody, ale tiež minerálov a vitamínov podieľajú výrazným spôsobom na kondícii našej pokožky či vlasov. Špeciálnu podkategóriu tvorí bobuľové ovocie, ktorého benefity sú ešte výraznejšie. Maliny, jahody, čučoriedky či brusnice – s nimi zaručene skrásniete.

Zázvor

Má výrazné protizápalové účinky a v prípade pokožky pôsobí na jednotný tón pleti a tiež sa podieľa na boji proti pigmentovým fľakom.

Fenikel

Podľa viacerých prieskumov táto zelenina s charakteristickou chuťou, ktorá nie je v našej kuchyni často využívaná, skvelo pôsobí proti vráskam a posilňuje elasticitu a pevnosť pleti.

Čaj

Antioxidanty obsiahnuté v čajoch či bylinkových odvaroch pôsobia blahodárne na dušu aj telo. Pre pokožku je dôležité, že naše telo dokáže bojovať so stresom a nervozitou, napríklad aj popíjaním čaju. A následne sa pozitíva prejavia aj navonok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #voda #krása #zázvor #pleť #pokožka #stav #fenikel

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...