Chuť na jedlo vás ovládne večer? Takto nad ňou zvíťazíte!

Počas dňa sa držíte, ale keď príde večer, neviete, čo so sebou? Tieto tipy zaberú:

19.02.2015 13:00
žena, čokoláda, maškrtenie Foto:
Aj vy po večeroch tajne maškrtíte?
debata

Hoci počas dňa dokážete svoj príjem kalórií kontrolovať, keď sa blíži večer, je to čoraz ťažšie. Zrazu máte chuť na všetko, čo ste si počas dňa odopierali. Ako oklamať telo? Ide o to, aby ste vašu myseľ nasmerovali iným smerom. Nájdite si na kritické hodiny nejakú činnosť, ktorá vás pohltí. A vyhýbajte sa kuchyni, pokiaľ môžete. Upratujte, venujte sa športu, doprajte si uvoľňujúci kúpeľ, zájdite si s kamarátkou do kina.

Ísť hladná do postele, to je najhoršie, čo môžete večer urobiť. Okrem toho je to aj nezdravé. Počas dňa si doprajte pravidelné porcie jedla a túto svoju „šnúru“ dokončite večer zdravou večerou. A po nej už nič. Ak vás prekvapí naozaj neprekonateľná chuť na čokoľvek, doprajte si orechy. Okamžite vás zasýtia a zažehnajú pocit hladu.

Ak počas dňa konzumujete málo pestrú stravu a kvôli diéte stále opakujete rovnaké menu, večer vás ochromí chuť na niečo iné, zväčša to, čo máte zakázané. Ako si pomôcť? Jedzte pestré jedlá, aj keď ste na diéte, nemusí sa váš jedálniček neustále „točiť“ okolo troch či štyroch jedál. Musíte hľadať a skúšať potraviny tak, aby ste nemali pocit, že o čosi stále prichádzate. Pestrosť počas dňa vám zabezpečí pocit kľudu pred spaním, čo sa stavy týka.

Držať diétu v náročnom období plnom psychickej nepohody nie je najlepšie. Chuť na čipsy či sladkosti môže prichádzať pravidelne každý večer preto, lebo telo si žiada nejakú kompenzáciu za psychické vypätie. Zlá atmosféra vo vzťahu či v práci vás núti aspoň takto si pomôcť, dopriať si nejakú odmenu za náročný deň. Pozor! Dajte si do poriadku svoj psychický stav, potom sa môžete zamerať na stravovacie návyky.

Vôňa mäty má priam zázračné účinky, čo sa chuti na večerné maškrtenie týka. Uvarte si mätový čaj, okrem toho pomôže aj sviečka s pár kvapkami eukalyptového oleja. Táto vôňa potláča chuť na jedlo. Pred spaním je preto ideálna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #maškrtenie #večer

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...