Ako sa ráno naštartovať bez kávy

Všetko, čo chcete počas dňa stihnúť si vyžiada zásobu energie.

15.02.2015 07:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Namiesto kávy vás môže ráno prebrať aj rýchlovka.
debata

Správne sa ráno nakopnúť znamená, že z dverí vykročíte s úsmevom a únava si s vami počas dňa nepotyká. Ranná káva je zaužívaný spôsob na umytie sa z nočných mrákot. Nie však najvhodnejší.

Káva je káva, ale…

Dobrá káva rozbúcha srdce a vďaka kofeínu vystrelíte do života ako rakety. Problém je, že účinok kofeínu veľmi rýchlo upadá. Poznáme tak ľudí, čo vypijú aj šesť káv denne a stále by potrebovali pod oči zápalky. Káva je zdravá, chutná a energizuje, no je lepšia na odohnanie poobedných driemot. Ráno stavte na spoľahlivejšie životabudiče.

Správne raňajky

Nič nenaštartuje lepšie ako rýchle sacharidy. Ovocie na raňajky je voľba číslo jedna. Zdravá strava nie je vhodná len pre tých, čo chcú mať líniu pod kontrolou. Je kľúčom k sviežemu dňu. Rýchle sacharidy z ovocia vás vzpružia, tie pomalšie napríklad z vločiek dodávajú energiu postupne. V kombinácii so zeleným čajom ide o unikátny elixír, vďaka ktorému budete dvakrát aktívnejší, rýchlejší a bystrejší ako tí, čo neraňajkujú, alebo tlačia tresku a rožky.

Mladý zelený jačmeň

Nejde o to najchutnejšie, čo sa na vašom stole pred raňajkami objaví, ale pomáha. Približne 20 minút pred jedlom nalačno dva deci zeleného jačmeňa. To je kľúč k energetickej zásobárni. Pred tým ako spravíte rannú hygienu, oblečiete sa a zjete raňajky si jeden pohárik šupnite. Nával energie je prudký a dlhodobý. Vaše telo totiž dostane detoxikačnú sprchu. Unikátne aj vtedy, ak potrebujete rýchlo prebrať po namáhavej párty noci.

Studená sprcha

Naše telo má v bunkách dostatok energie, len ju treba rozprúdiť. Studená sprcha ráno je neskutočný zdroj energie. Nič tak efektívne nedobije telesné baterky. Pre menej odvážnych je vhodné vystriedať aspoň tri cykly striedania teplej a ľadovej vody. Do nového dňa vyštartujete priam žiariaci energiou. Môže za to aktivácia hormónov šťastia. Otužovanie zároveň posilňuje imunitný systém. Nebude sa vás potom chytať nádcha, či chrípka, ktoré by vás znovu len pripravovali o energiu.

Sex

Aj dobrá rýchlovka poteší. Na ranný sex netreba veľa času. Niekedy ani nie viac ako na vypitie čaju. Nezáleží na dĺžke, do tela sa dostane rovnaká porcia hormónov šťastia, radosti a zdravia ako po hodinovom milovaní. Okrem toho zrazu zistíte, že to prospieva aj partnerskému vzťahu. Taký instantný recept na lásku aj šťastie. Pritom nesmierne málo využívaný a žalostne podceňovaný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #káva #životabudič

+ Vyvážená strava a hydratácia sú základmi šťastného života.
Budovanie profesijných vzťahov vás posunie vpred,...

+ Dbajte hlavne na svoje zdravie, je to to najdrahšie čo máte.
Vrátiť sa v čase nedá, preto sa snažte práve...