Držíte diétu? Ale máte pochybosti, či tú správnu?

Ako zistíte, že zvolená diéta vám "nesedí"?

05.02.2015 07:00
váženie, váha, chudnutie Foto:
Máte pocit, že vôbec nechudnete?
debata

Sú vám nohavice a blúzky priveľmi tesné? Zvažujete diétu? Pozor! Nie každá diéta je pre vás vhodná. Je dôležité, aby ste rozpoznali, že ste si zvolili zlú cestu. Tu sú znaky:

Stále nechudnete

Vyše dvoch týždňov „diétujete“ a napriek tomu ste nezhodili ani kilo. To je dôležitý ukazovateĺ toho, že niečo robíte zle. Pozor by ste si mali dať aj pri druhom extréme, keď naraz schudnete viac kilogramov. 0,5 kg až 1 kg týždenne je primerané chudnutie.

Nohavice nesedia „lepšie“

Hmotnosť je jeden ukazovateĺ a fakt, že sa vo vašom oblečení cítite dobre, druhý. Ak ste vo svojich obľúbených veciach aj po týždňoch chudnutia stále naprataná ako „jaternica“, diéta, ktorú držíte, nie je účinná. Musíte pridať viac pohybu, aby ste spálili tuk práve v najproblémo­vejších partiách ako brucho a zadok.

Ste neustále hladná

Nedržíte diétu, ale trápite svoje telo. A to je veĺký rozdiel a najlepšia cesta k jo-jo efektu. Ak hladovaním zhodíte niekoľko kilogramov, úspech vám dlho nevydrží a po čase sa kilá vrátia. A bude ich dokonca ešte viac.

Ste zle naladená

Diéta nie je na to, aby ste boli neustále nervózna, smutná a podráždená. Nielen vy sama, ale aj ľudia okolo vás sú z toho nešťastní. Aj napriek diéte predsa musíte normálne fungovať, nežijete predsa na ostrove sama pre seba. Ak nie ste dlhodobo vo svojej koži, so zvolenou diétou prestaňte.

Chce sa vám stále spať

Ráno neviete vstať z postele, okolo obeda ste na pokraji svojich síl a poobede už nedokážete podať žaiaden výkon. Chýba vám energia. Telo ju berie z jedla… Nedodáte mu ju nijako inak. Musíte zvoliť takú stravu, ktorá sa postará o prísun živín, vitamínov a energie. Večná únava je jasným znakom, že telu niečo podstatné chýba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #chudnutie #Telo #chyby

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....