Sedem jedál, z ktorých podľa vedcov schudneme

Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako schudnúť. No žiaden nie je zábavnejší ako tento: Raňajkujte koláče! Sedem kontroverzných potravín a jedál, s konzumáciou ktorých vám váha pôjde dole.

09.02.2015 09:00
raňajky, torta, koláč, sacharidy Foto:
Predstavte si takéto raňajky!
debata

Torty a koláče

Áno, čítate dobre. Podľa štúdie ScienceDaily telavivskej univerzity sa ukázalo, že raňajky bohaté na proteíny a sacharidy vedú k chudnutiu. Tí, čo svoj deň začínajú so stravou chudobnou na sacharidy a celkom bez cukru, budú neskôr hladnejší ako tí, čo si na raňajky doprajú čokoládu, keksíky či kúsok torty. Na konci výskumu sa potvrdilo, že tí, čo raňajkovali vymenované sladkosti, schudli v priemere viac ako tí, čo koláče (prirodzene) nejedávali. Milé!

Burrito

Výskum The American Journal of Clinical Nutrition zas ukázal, že ženy, ktorých raňajky obsahujú veľa proteínov, sa počas dňa cítia sýtejšie. Vajíčkové burrito alebo waffle s množstvom vajec, grécky jogurt či syr sú na raňajky najlepšou voľbou, ako sa vyhnúť alebo minimalizovať maškrtenie počas dňa.

Horká čokoláda

Na rozdiel od mliečnej, horká viac zasýti. Prišli na to vedci z univerzity v Kopenhagene. Tí, čo zjedli 100 gramov tmavej čokolády, zjedli neskôr o 15 percent menej pizze, ako tí, čo si predtým dali mliečnu čokoládu. Okrem toho mali tí z prvej skupinky oveľa menšiu túžbu po slaných, sladkých a mastných chutiach.

S polievkou nič nepokazíte. Práve naopak... Foto: SHUTTERSTOCK
polievka S polievkou nič nepokazíte. Práve naopak...

Polievka

Ak si zvyknete jesť pred hlavným jedlom polievku alebo gazpacho, prijmete o 20 percent kalórií menej, ako keď si ju nedáte. Najvhodnejšie v zmysle najzdravšie sú zeleninové polievky, napríklad brokolicová či cukinová.

Sendviče

Napriek tomu, že sendviče zdravé nie sú, tím vedcov z Fred Hutchison Cancer Research Center zistil, že doma pripravený olovrant má menej kalórií ako obed za rohom kancelárie. Ľahšie si ustrážite spotrebu kalórii. Pripravte si celozrnný sendvič so šunkou a zeleninou a udržíte si váhu.

Draslík

Zaraďte do jedálnička druhy ovocia, ktoré obsahujú draslík – melón, avokádo, banán… Majú močopudné účinky a pomáhajú z tela odstrániť zadržiavanú vodú.

Šalát

Určite nepočujete prvýkrát, že šalát by v žiadnej diéte nemal chýbať. No je tu jedna pravda, o ktorej ešte možno neviete: Šalát je jediná potravina, ktorú by sme mohli do seba „tlačiť“ bez prestania. Je zdravý a navyše perfektný pre postavu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #chudnutie #sacharidy #proteín #šalát #horká čokoláda #burrito

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...