Ako odolať alkoholu po novom roku? Tu je pár tipov, ktoré pomôžu

Vianočné sviatky nie sú postrachom len pri ručičku na váhe. Okrem kilogramov, ktoré získavame pojedaním všemožných dobrôt či sladkostí, sa častým problémom stáva aj chuť na alkohol.

05.01.2015 15:00
víno, alkohol, antioxidanty Foto:
Sviatkové popíjanie v mnohých z nás prebudí túžbu po pravidelnom poháriku.
debata

Ak popíjate s kamarátkami, známymi či rodinou niekoľko dní v kuse, chuť na pravidelný večerný drink sa zintenzívni. Mnoho žien aj mužov sa tak ešte niekoľko dní či týždňov po príchode nového roka potýka s denným popíjaním. Ako sa mu teda vyhnúť?

  1. Zbavte sa alkoholu – nekupujte už žiadne nové fľaše. Ak vám zostali nejaké zo sviatkov, odložte ich alebo skryte. Nevracajte sa k nim.
  2. Dajte si pauzu od priateľov, s ktorými popíjate – nemusíte to robiť na dlhý čas, ale pár večerov, keď pôjdete z práce rovno domov, či víkendy, ktoré strávite s rodinou, vám neublížia.
  3. Nájdite si náhradu – alkohol mnohým z nás chutí ako istá forma sacharidov, nahraďte ho. Hoci mnohí odborníci tvrdia, že ani pojedanie sladkého ovocia na večer nie je najzdravšie – jabĺčko či pomaranč namiesto pohárikov whisky určite telu viac prospeje.
  4. Povedzte nie – naučte sa povedať nie a odmietnite alkohol, hoci vám ho ponúkajú.
  5. Vstávajte skôr a buďte aktívna – ranná motivácia bráni mnohým z nás popíjať večer – lebo veď ruku ma srdce, potom sa ráno vstáva oveľa ťažšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #závislosť #túžba #Nový rok #pevná vôľa

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...