Zvyky, ktoré predĺžia vitálny život

Predĺžiť si život za každú cenu nemusí dopadnúť vždy príliš dobre. Najmä ak je predlžovanie veku spojené aj s nevládnosťou, či nalomeným zdravím.

01.01.2015 12:00
víno, alkohol, občerstvenie Foto:
Deci vína denne pre ženy je správny liek na všemožné neduhy.
debata (1)

Je preto najvhodnejšie k dlhému životu pribaliť aj punc zdravia a energie. Vďaka pár tipom to ide skĺbiť úplne prirodzene. Samotná cesta pritom nie je vôbec nepríjemná. Stačí iba vykročiť.

Doprajte si čokoládu

Pravá horká čokoláda. Čím viac kakaa, tým viac úžitku. Možno vás prekvapí chuť pravej a kvalitnej čokolády. Možno aj cena, ktorá je značne vyššia ako pri bežných mliečnych produktoch. Lenže efekt je skutočne podmanivý. Srdcovocievne ochorenia sa vám vyhnú oblúkom. Žiadne dychčanie do schodov, čisté cievy a menšie riziko infarktu.

Zvoľte ši šťastie

Šťastie nás nestretne na ulici, ani sa nám nestane samé od seba. Šťastie je stav mysle. Vedecké štúdie potvrdili, že šťastní ľudia majú viac energie a žijú podstatne dlhšie. Nehovoríme o šialených optimistoch. Nech sa deje čokoľvek na svete, snažte sa v tom stave nájsť kúsok šťastia pre seba. Takýto postoj zaručuje znižovanie kortizolu. Stresového hormónu a pri šťastí vám aj klesá tlak. Znižujete ochorenia srdca a kardiovaskulárne ochorenia. Teda najväčšie strašiaky zdravej kondície.

S orieškami do vitálnej staroby

Pár zrniečok orechov počas dňa znamená eliminovať rakovinu aj ochorenia pľúc. Orechy majú dostatok živín, aby naše telá chránili nielen od toxínov, ale sú zárukou sviežej mysle. Myseľ je to, čo budeme potrebovať aj vtedy, ak to už nebude celkom ideálne s kĺbmi. Pár orechov denne a eliminujete možnosť, že sa z vás stane starý človek bez energie.

Neseďte pri počítači

Minimálne nie strnulo. Sedenie oslabuje svaly, ale bráni aj prúdeniu lymfy. Ľudia, ktorí sedia bez prestávky šesť a viac hodín pri počítači majú o 40% vyššie riziko úmrtia na akúkoľvek diagnózu. Rapídny úbytok fyzickej kondície počas dňa sa podpíše aj na tom, že vaše nohy, ruky aj telo budú opotrebovanejšie omnoho skôr, ako u ľudí, čo si sedenie pri počítači skracujú minimálne každú hodinu pohybovou aktivitou a navyše športujú.

Pohár vína pre zdravie

Až 24 nezávislých štúdií dokázalo, že stredomorské národy nežijú dlhšie a sviežejšie len vďaka pestrej prímorskej strave, ale aj vďaka vyššej spotrebe alkoholu, primárne červeného vína. Deci vína denne pre ženy je správny liek na všemožné neduhy. Táto medicína rozjasní pochmúrne myšlienky a v kombinácii s predchádzajúcimi tipmi vám zaručia kondíciu a vitalitu aj v období, keď rovesníci už budú mať debatné krúžky na kardiológii, diabetológii a geriatrii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #víno #čokoláda #šťastie #oriešky #vitalita

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...