Suchá pokožka, kruhy pod očami? Čo hovorí tvár o zdraví?

Naša tvár vyjadruje viac ako len emócie. Tu je zopár zdravotných problémov, ktoré môžete vyčítať zo svojej tváre po jej zhliadnutí v zrkadle.

09.01.2015 09:00
tvár Foto:
Čo zo svojej tváre čítate vy?
debata

Kruhy pod očami

Naša tvár reaguje na každý nedostatok – a tiež spánku. Tmavé kruhy, červené oči, bledá pleť, zvýšená tvorba vrások a visiace kútiky úst naznačujú extrémnu únavu, vyčerpanie. Buďte ostražitá a nedopustite, aby tento stav pokračoval. Vetu „nemám čas vyspávať“ odložte bokom a konečne sa poriadne vyspite.

Bledá tvár

Ak ste v tvári bledá, možno vám chýba nielen dostatok vzduchu, ale práve slnko. Pobledlá tvár tiež môže byť príznakom nízkeho krvného tlaku. V tomto prípade by ste mohli na sebe pozorovať tiež príznaky ako závraty, rozmazané videnie, nadmerný smäd, nevoľnosť, únavu a dokonca v niektorých ťažších prípadoch aj depresie.

Suchá pokožka

Nie nadarmo vidieť topmodelky s fľašou vody. Považujú ju za najdôležitejší elixír krásy. Suchá a šupinatá pokožka nekompromisne poukazuje na to, že trpíte dehydratáciou. Skrátka, málo pijete! WHO odporúča dospelým ženám vypiť minimálne dva litre tekutín denne. Vyprahnutá koža však neukazuje len na nedostatok vlhkosti – môže tiež značiť nedostatok vitamínov, prípadne mastných kyselín.

Pigmentové škvrny

Nadmerné potenie na hornej pere a na čele (reč nie je o extrémnych letných teplotách), môže byť známkou toho, že svoje hormóny nemáte pod kontrolou. Pigmentové škvrny trápia aj tehotné ženy. Čo pomáha? Návšteva dermatológa, ktorý vám pomôže vyrovnať hladinu hormónov a predísť tvorbe ďalších fľakov. V každom prípade, pre istotu sa vyhýbajte priamemu slnku a používajte ochranný opaľovací krém s faktorom vyšším ako 50.

Modré pery

Pery zmodrejú, ak majú nedostatok kyslíka, ale značiť môžu aj oveľa vážnejšiu diagnózu. Modré pery určite nepodceňujte a navštívte čo najrýchlejšie lekára.

Opuchnuté oči

Ak spávate denne osem hodín a nespavosť sa vás netýka, potom sú opuchnuté oči signálom, že sa vás týka alergia. A toto je jej reakcia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alergie #vrásky #tvár #opuchnuté oči #kruhy pod očami #nedostatok spánku

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...