Spevák Robo Papp: Čo sa jedla týka, mali sme prísnejšiu výchovu

Robo Papp si dáva na výber surovín pozor, mäso z obchodu nekupuje.

12.11.2014 09:00
Robo Papp Foto:
Spevák Robo Papp.
debata

Veľkým koníčkom speváka Roba Pappa je varenie. „Mám aj blog o varení a venujem sa mu naozaj aktívne už veľa rokov,“ hovorí. Keďže na tanieri chce mať nielen chutné, ale aj zdravé produkty, na výber surovín si dáva zvlášť pozor. „Mám rád farmárske produkty, napríklad mäso v obchodoch nekupujem vôbec, iba z fariem. Mám ich niekoľko overených a som s nimi spokojný.“ Podobne je na tom aj so zeleninou. „Sezónnu zeleninu takisto kupujem slovenskú, priamo od pestovateľov.“ Tabu v jeho kuchyni sú aj rôzne umelé dochucovadlá. „Bujóny či podobné veci u mňa nenájdete, tomu sa naozaj vyhýbam.“

Autori knihy Z hrnca do rozprávky - Robo Papp,... Foto: Ikar
Robo Papp, Barbora Rakovská, Lenka Šóošová Autori knihy Z hrnca do rozprávky - Robo Papp, Barbora Rakovská, Lenka Šóošová.

A čo dáva na tanier svojej 4-ročnej dcére Isabelle? „Musím priznať, že ona veľkým jedákom nie je a najradšej by jedla stále dookola párky, hranolky či hovädzie mäso. Zje aj nejaké ovocie, ale zeleninu, tak tú veru neobľubuje. Ale veríme, že s vekom sa jej chute upravia a postupne sa prepracujeme k pestrejšej strave,“ hovorí spevák a spomína si na to, ako to s jedením vyzeralo, keď vyrastal on. „Myslím si, že ja som mal v tomto smere prísnejšiu výchovu. Na tanier sa dala tekvicová omáčka a kým som ju nedojedol, tak som sedel za kuchynským stolom a hotovo. My dcéru do jedla nenútime, ani jej nasilu nevnucujeme len zdravé jedlo. To sa všetko časom upraví, myslím si,“ dodal Papp.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #varenie #kuchyňa #Robo Papp

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...