Niektoré bolesti pri behu ľahko odstránite

Nenechajte sa odradiť, s bolesťami pri behu si poraďte.

06.11.2014 13:00
žena, beh Foto:
Neprestávajte, beh je skvelý.
debata

Ak ste sa rozhodli pre pravidelné behanie, bolesti rôzneho druhu sú tým posledným, čo by ste potrebovali. Niektorých sa môžete celkom poľahky zbaviť, napríklad takto:

Pichľavá bolesť pod rebrami

Tesne pred behom netreba nič jesť ani piť. Ak pichľavá bolesť v boku pod rebrami pretrváva, skúste spomaliť tempo. Pravidelné dýchanie a mierny tlak otvorenou dlaňou na boľavé miesto by mohli pomôcť.

Bolesť kolien

Zlá obuv robí kolenám podobne zlú službu ako zlá technika behu. Správne bežíte vtedy, ak sú kolená a lakte v jednej línii, trup vzpriamený a pohľad smeruje dopredu. Ak máte silu v stehnách, odľahčujete koleno.

Rýchle vysilenie

Zlá práca ramien stojí telo veľa energie. Netlačte ich smerom dole ani k sebe. Ruka má zvierať v lakti uhol 90 stupňov. Myslite na to. Ak máte pocit, že ramená vám stuhli, uvoľnite sa. Ramená a ruky nechajte na chvíľu „spadnúť“, uvoľnite krk, prípadne natiahnite ruky dozadu dlaňami nahor.

Bolesti pŕs

Bez športovej podprsenky môže byť beh naozaj bolestivý. Pri každom pohybe vpred sa môžu prsia pohybovať v priemere o 8 centimetrov hore a dole. A to nie je málo, pre tkanivá je to namáhavé. Podprsenka tento nežiaduci pohyb pri behu dokáže eliminovať až o 75 percent. Pohyb pŕs môže vyvolať aj bolesti ramien či chrbtice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #rady #beh

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....