Rozišiel sa s vami? Vyliečte sa športom

To najlepšie, čo vám šport môže dať? Vyskúšajte to po rozchode!

12.08.2014 15:00
žena, beh Foto:
Zo smútku sa skúste "vybehať".
debata

Športom proti smútku

Na zlú nápadu nepomáha nič tak dobre, ako šport. Pri aeróbnom tréningu sa do krvi vyplaví dostatok endorfínov, aby ste čierne myšlienky zahnali. Aby vás napríklad po rozchode „neskolil“ dlhotrvajúci smútok, začnite behať alebo bicyklovať. S rozchodom sa vyrovnáte oveľa rýchlejšie.

Budete lepšie spať

Určite poznáte prebdené noci, kedy rozmýšľate nad bolesťou, ktorú vám spôsobuje zlomené srdce. Nekonečne vlečúce sa hodiny môžete oklamať tak, že sa doslova „zničíte“ na tenise, volejbale alebo v bazéne. Vyskúšajte to a konečne sa poriadne vyspíte.

Život s prívalom energie

Iste, ste sama a nič vás nebaví. Doteraz ste na všetko boli dvaja, teraz sa musíte pretĺkať bez neho. Nemáte na to chuť, nič vás nebaví. A práve v tejto chvíli vás môže šport „nakopnúť“. Dodá vám energiu, ktorú práve teraz tak veľmi potrebujete. Naplánujte si na každý deň aspoň 30-minút športu a hneď vám pôjde všetko oveľa ľahšie.

Budete medzi ľuďmi

Štyri steny – to je po rozchode to najhoršie, čo vás doma čaká. Chcete sa dobrovoľne uväzniť a opäť sa oddávať bolestivým spomienkam? Načo? Šport má tú výhodu, že môžete prísť aj medzi cudzích ľudí a nikto sa nebude pýtať, prečo ste tam a čo chcete. Ide len o to, aby ste „vypadli“, nabili sa energiou a neboli opäť sama. A na to je šport ako stvorený!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #beh #šport

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....