Ploché brucho - čo zaberá a čo nie

Ak sa chcete dopracovať k sexi plochému brušku, len sed-ľah nestačí.

25.07.2014 13:00
diéta, chudnutie, strava, výživa, zelenina, brucho Foto:
Kto by nechcel mať sexi brucho?
debata

Sed-ľah stačí

Nestačí! Hoci by ste robili stovku sed-ľahov denne, k sexi bruchu sa nedopracujete. Potrebujete nielen cvik, vďaka ktorému sa dopracujete k „tehličkám“, ale potrebujete sa zbaviť aj tuku. A to ide len ruka v ruke s niektorou aeróbnou činnosťou. Takže pred tým, než sa pustíte do úmorných sed-ľahov, si zabehajte alebo sa vyberte niekam na bicykli.

Žiadne uhľohydráty

Uhľohydráty sú nepriateľom sexi brucha – toto tvrdenie je pravdivé tak na polovicu. Pravdou je, že alkohol, sladkosti aj fast-food sa na bruchu „uložia“ raz-dva. Treba medzi uhľohydrátmi rozlišovať – sú jednoduché a komplexné. K jednoduchým patrí cukor či biela múka. Ku komplexným napríklad celozrnné pečivo a zemiaky. A práve komplexné uhľohydráty telo lepšie využije a nemusia sa okamžite „uložiť“ na našom bruchu.

Hladovanie

Ak telu dodáte denne menej ako 1200 kalórií, nedopracujete sa k vytúženému sexi brušku, ale k nervozite a následnému vlčiemu hladu. To znamená, že v istom okamihu zjete všetko, čo vám príde pod ruku, bez ohľadu na to, či je to zdravé alebo nie. Pre sexi brucho je oveľa lepšou voľbou pravidelná a vyvážená strava, ktorou si udržíte stabilnú hladinu cukru v krvi. Nebudete mať tak neustále chuť na „niečo malé“.

Večera je nepriateľom plochého brucha

Nie všetko, čo zjete po 17. hodine, sa vám uloží na bruchu. Nie je dôležité, kedy jete, ale skôr to, aby ste jedli toľko, koľko telo spotrebuje. Ak si doprajete ľahkú večeru na báze celozrnných potravín, nemusíte mať strach. Pre sexi brucho je nebezpečné večerné maškrtenie pred televízorom či popíjanie piva alebo sladkých nápojov. Na to by ste mali zabudnúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #strava #tréning #sed-ľah

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...