Tipy – aby zelenina ostala čo najčerstvejšia

Vybrať zeleninu z chladničky a mať ju čo najčerstvejšiu. Máte podobné sny? Skúste tieto triky.

, 03.07.2014 17:30
zelenina Foto:
Ilustračné foto.

Zvädnutá zelenina
V prípade, že vám zelenina trochu povädne, ešte niečo môžete spraviť. V prvom rade ju najskôr očistite. Potom ju na hodinu ponorte do studenej vody, do ktorej pridáte šťavu z citróna alebo niekoľko lyžíc octu. Ožije!

Hlávkový šalát
Aby chutil najčerstvejšie, pridajte doň soľ až krátko pred podávaním. Posolené listy rýchlo vädnú.

Kapusta
Spolu s koreňovou zeleninou budú najčerstvejšie aj sedem dní, uložte ich však na vzdušné a chladnejšie miesto.

Do chladničky
Ak máte zlú skúsenosť s nejakým druhom zeleniny, ktorá rýchlo vädne, hneď po nákupe ju čiastočne očistite. A šup s ňou do chladničky.

Mrkvička
Mrkvičku skladujte bez vňate. Odoberá jej vlhkosť.

Paradajky
Platí pri nich pravidlo: Hocikam s nimi, len nie do chladničky! Prišli by o arómu. Naopak, skladujte ich na vzdušnom a chladnom mieste…

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
debata chyba
Viac na túto tému: #mrkva #kapusta #chladnička #čerstvá zelenina #skladovanie potravín