Zvädnutá zelenina
V prípade, že vám zelenina trochu povädne, ešte niečo môžete spraviť. V prvom rade ju najskôr očistite. Potom ju na hodinu ponorte do studenej vody, do ktorej pridáte šťavu z citróna alebo niekoľko lyžíc octu. Ožije!
Hlávkový šalát
Aby chutil najčerstvejšie, pridajte doň soľ až krátko pred podávaním. Posolené listy rýchlo vädnú.
Kapusta
Spolu s koreňovou zeleninou budú najčerstvejšie aj sedem dní, uložte ich však na vzdušné a chladnejšie miesto.
Do chladničky
Ak máte zlú skúsenosť s nejakým druhom zeleniny, ktorá rýchlo vädne, hneď po nákupe ju čiastočne očistite. A šup s ňou do chladničky.
Mrkvička
Mrkvičku skladujte bez vňate. Odoberá jej vlhkosť.
Paradajky
Platí pri nich pravidlo: Hocikam s nimi, len nie do chladničky! Prišli by o arómu. Naopak, skladujte ich na vzdušnom a chladnom mieste…