...aby váš deň bol zdravší a telo krajšie? Skúste tieto štyri kroky!

Aj vy túžite po tom, aby ste si prečistili telo, cítili sa lepšie, zdravšie, krajšie? Potom by ste mali vedieť, že telo ocení niekoľko základných krokov, ktoré budete denne dodržiavať.

30.05.2014 07:00
voda, nápoj, smäd, pitný režim Foto:
Deň by ste mali štartovať s pohárom vody. Pár kvapiek citrónovej šťavy tiež pomôže.
debata

Odštartujte ráno nakyslo!

Pohár vody a v nej vytlačená citrónová šťava – to je niečo, čo by ste mohli skúsiť popíjať vždy ráno po zobudení. Pohár vody pomôže telu k hydratácii, citrón a jeho zložky stimulujú telo a tráviaci systém a „nakopnú“ detoxikáciu organizmu.

Piť, piť, piť

Dookola opakovaná poučka – pitný režim je dôležitý. Tekutiny by ste mali príjimať v potrebnom a vyváženom množstve počas celého dňa. K popíjaniu môžete pridať napríklad pojedanie uhorky – tá je tvorená v podstate samou vodou a zároveň obsahuje minerály a vitamíny, ktoré pomáhajú telu či tráveniu alebo bunkovej výmene.

Biele vymeniť za tmavé a celozrnné

Na to, aby naše telo lepšie fungovalo, necítilo sa unavené, ale naopak pôsobilo sviežo, je dobré tiež príjimať celozrnné potraviny. Klasické biele pečivo, ale aj zemiaky či ryža zvyšujú hladinu krvného cukru – telo lepšie trávi celozrnné výrobky.

Pridajte zeleninu

Samozrejme, ak chcete telo prečistiť a upraviť jeho vzhľad, asi nemôžete konzumovať trikrát denne fast-food, na druhej strane žiadna radikálna diéta nie je zdravá. Telu doprajte vyvážený jedálniček a na čom určite nešetrite, je obsah zeleniny v ňom.

debata chyba
Viac na túto tému: #očista #zdravý deň

+ Sústreďte sa viac na plusy, na mínusy pokojne zabudnite.
Sieťovanie je kľúčom k novým pracovným príležitostiam....

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vašu dušu.
Snažte sa každý deň prekonávať sami seba tak, aby ste boli...