Z výsledkov, ktoré vyplynuli na základe šiestich rozličných štúdií vedeckých tímov univerzity v San Diegu, sa pravidelne konzumácia mandlí odrazí na zlepšení viacerých zdravotných problémov.
Mandle napríklad obsahujú vitamín E, ktorý pomáha k ochrane pokožky pred UV žiarením a vedci preukázali jeho účinnosť aj v prípade boja proti Alzheimerovej chorobe. Vitamíny a minerály obsiahnuté v tejto drobnej pochutine efektívne pracujú pri vyvážení stavu cukru v krvi a posilňujú hustotu a pevnosť kostí.
Vedci teda mandle odporúčajú ľuďom so sklonom k cukrovke, ale tiež s oslabenou imunitou či sklonom k bolestiam kĺbov a svalov. Netreba zabúdať ani na to, že mandle dokážu znížiť hladinu zlého cholesterolu v krvi.
Hoci niektorí odborníci na výživu upozorňujú, že vďaka obsahu tuku nie je vhodné mandle konzumovať vo zvýšenom množstve. Vedci však tvrdia, že hrsť mandlí denne (ich kalorická hodnota je zhruba 250 kalórií) našej línii neublíži a neodrazí sa ani na hmotnosti, pokiaľ je strava vyvážená a telu doprajeme pohyb.