Sedem hriechov pri diéte. Nerobte ich!

K úbytku na hmotnosti sa dopracujete postupne, zázraky nečakajte. A nasledovné chyby nerobte:

29.04.2014 08:30
obezita, tučnota, nadváha, hmotnosť, chudnutie,... Foto:
Len sa do toho pustiť!
debata

Dám si vysoké ciele

Po mesiaci diéty nezmeníte svoju konfekčnú veľkosť o dve čísla! Absolútne nereálne ciele pri chudnutí vám vezmú vietor z plachiet už na začiatku vášho snaženia. Krôčik po krôčiku sa k svojej vytúženej hmotnosti dopracujete. Ale musíte vedieť, čo vaše telo dokáže a čo nie. Myslite na to, keď si budete plánovať týždenné či mesačné úbytky hmotnosti.

Schudnem bez pohybu

Hoci mnohé preparáty na chudnutie sľubujú zázraky na počkanie a úbytok hmotnosti bez akéhokoľvek snaženia, opak je pravdou. Bez pohybu to nejde! Vďaka cvičeniu si vybudujete svalovú hmotu a takisto podporíte svoj metabolizmus, ktorý pri chudnutí zohráva významnú úlohu.

Čo všetko nebudem jesť?

Nebudem jesť nič sladké, vylúčim z jedálnička mäso či budem jesť len bielkoviny a zeleninu… Striktné príkazy porušíte, pretože telo aj pri diéte potrebuje pestrú stravu a rôznorodé živiny. Následne budete sklamaná sama zo seba, že ste nedodržali svoje predsavzatia. Vsaďte na vyváženú stravu a chudnutie vám pôjde podľa plánu.

Jeden keksík neuškodí

Hoci máte pocit, že jeden či dva keksíky počas dňa nemôžu ublížiť, opak je pravdou. Ak máte chuť na čosi dobré, kúpte si horkú čokoládu. Ale zabudnite na kalorické bomby v podobe snackov či keksov. Práve tie spôsobia, že krvopotne zhodené kilogramy sa na vás opäť nalepia.

Budem jesť, kedy sa mi zachce

Ak sa snažíte chudnúť, stanovte si pevný režim prijímania potravy. Obedujte a večerajte v rovnakých hodinách, aby si telo zvyklo na pravidelný príjem potravy. V žiadnom prípade nehladujte, lebo následne by ste si dopriali doslova „hody“. Telo neoklamete, vypýta si svoje. Navyše, nechcete byť počas vášho procesu zhadzovania kíl neustále podráždená… Alebo áno?

Budem prijímať minimum kalórií

Pozor! Telo potrebuje na svoje fungovanie minimálne 1200 kalórií denne. Ak budete prijímať kalórií menej, telo sa nastaví na núdzový režim a bude menej spaľovať, aby si niečo uložilo do zásoby. A z toho nebudete nadšená.

Budem vyzerať úžasne

Áno, budete. Ale nie o týždeň či dva! Očakávať zázraky na počkanie by bolo zásadnou chybou. Ako ste postupne na váhe naberali, postupne budete o kilá aj prichádzať. Zázraky sa dejú iba v reklamách, vy musíte o svoju sexi postavu poriadne zabojovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #dieťa #chyby

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...