Spoznajte tajomstvá štíhlych žien

Skúste niekoľko pravidiel, ktoré nestoja veľa námahy.

03.04.2014 11:00
žena, pekná postava, chudnutie, štíhlosť Foto:
Túžite po štíhlom tele?
debata

Na hodiny v posilňovni zabudnite! Naozaj štíhle ženy športujú s mierou a vo forme sa udržiavajú pomerne jednoduchými trikmi. Vyskúšajte ich aj vy!

Nikdy nezjedzte všetko, čo máte na tanieri. Takýmto jednoduchým trikom denne ušetríte 100 kalórií, ktoré by si poľahky našli miesto na vašich bokoch či bruchu.

Spite minimálne sedem hodín. V opačnom prípade sa začne vylučovať hormón, ktorý sa postará o pocit hladu. A ten znamená večerný útok na chladničku.

Neseďte na jednom mieste viac ako pol hodinu. Keď máte sedavé zamestnanie, vstaňte a urobte aspoň pár krokov, prejdite sa. Nenápadne to praktizujte každý deň, budete sa cítiť ľahšie a aj sviežejšie.

Zbavte sa zaužívaných večerných rituálov – obľúbený seriál a k tomu malá hostina v podobe niečoho slaného či sladkého. Alebo vychladené pivo či sladká malinovka. Radšej vybehnite von alebo, ak už ostanete sedieť doma, aspoň bez pohostenia.

Občas prejavte radosť ako dieťa. Vyskočte, zatlieskajte… Alebo sa aktívne zapojte do detského skokačenia so svojimi alebo cudzími ratolesťami. Takýmito hrami dokážete spáliť 300 kalórií denne.

Konzumovanie pochutín počas dňa úplne vynechajte. Do práce si vezmite hrušku či banán a keď máte čas môžete si nakrájať kúsky zeleniny. Takéto oklamanie žalúdka sa určite vyplatí, pretože rôzne pochutiny iba zvyšujú chuť do jedla.

Jedzte pomalšie, na obed či večeru si rezervujte dostatok času. Čím dlhšie jete, tým viac hormónov ovplyvňujúcich chuť do jedla sa do tela vyplaví. Telu navyše doprajete dostatok času na trávenie, nedostane šok z rýchleho prísunu potravy.

Pravidelne sa vážte. Už pri nadváhe jeden či dva kilogramy môžete zakročiť. Niečo ste zrejme zanedbali a tak musíte na sebe pracovať. S päťkilovou nadváhou by to už bolo horšie, navyše by ste sa mohli dostať do zbytočného stresu.

Všade, kam môžete, choďte pešo. Aj vo väčších mestách. Hoci sa vám vzdialenosť zdá byť na prvý pohľad neprekonateľná, je to len pocit. Ak sa vyberiete pešo domov alebo aspoň prejdete pár zastávok električky, vaša postava sa vám poďakuje. A vy domov či do práce prídete určite s lepším pocitom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #tipy #štíhlosť

+ Nezabudnite na odpočinok, je nevyhnutný pre vaše zdravie.
Neriskujte s peniazmi, momentálne si to nemôžete...

+ Dnes na sladkosti zabudnite, dajte si radšej ovocie.
Je čas nato aby ste kontrolovali hlavne sami seba, myslite...