Štyri spôsoby ako zdravšie variť a pred letom dosiahnuť sexi líniu

S príchodom jari sa mnohí z nás snažia ozdraviť a odľahčiť jedálniček. Či už je dôvodom túžba zhodiť nazbierané kilá zo zimy, alebo sa len prečistiť, v oboch prípadoch je dôležité osvojiť si pár trikov.

20.03.2014 13:00
varenie - ochutnávanie - jedlo - maškrtenie Foto:
Zdravšie varenie je dôležité, ak chcete niečo urobiť pre svoju líniu.
debata (1)

Na ceste k zdravšiemu jedálničku je určite dôležitou zastávkou naučenie sa zdravej príprave jedla. Respektíve čo najzdravšej v rámci možností. Možno vás to prekvapí, ale nie je to nič zložité. Skúste to nasledovne.

Namiesto oleja vývar, alebo vodu

Pri úprave mäsa alebo zeleniny na panvici máte dve možnosti. Buď si zaobstarajte panvicu, na ktorej je možné pripravovať jedlo bez tuku, prípadne tuk nahraďte. Úvodne osmaženie kúskov mäsa môžete absolvovať s rýchlym miešaním. Následne prilejte vývar, prípadne vodu a mäso duste. Vývar je skvelý na dochutenie rozličných pokrmov. Napríklad ho môžete použiť pri príprave zemiakovej kaše namiesto masla.

Namiesto polotovarov čerstvé suroviny

Predpripravené jedlá a balené polotovary vyzerajú a občas dokonca aj chutia lákavo. No faktom je, že ide o jedlá plné nezdravých prídavných látok – tuku, cukrov, soli či éčok. Namiesto nich voľte čerstvé suroviny z obchodu a jedlo sa snažte pripravovať sami. Je to síce náročnejšie na čas, ale línia to ocení.

Zelenina, zelenina, zelenina

Pridajte do jedál viac zeleniny. Do zemiakovej kaše môžete skúsiť pridať karfiol alebo zeler. Do mäsa na panvici pridajte napríklad paradajky, či brokolicu. Cestoviny s omáčkou určite výdatne podporte zeleninou. Nebojte sa ani zintenzívniť jej množstvo v šalátoch. Namiesto kúskov tučného syra pridajte do šalátov napríklad olivy, alebo oriešky.

Namiesto červeného mäsa hydinu

Dôležité je tiež uvedomiť si, že ak naozaj chcete schudnúť, je dobré príjmať bielkoviny v mäse s nízkym obsahom tuku. To znamená najmä kuracie a morčacie mäso. Úplne ho zbavíte tuku, keď ho po príprave ešte vytlačíte a šťavu zlejete. To už je však extrém, ku ktorému sa uchyľovať netreba. Teda, ak neplánujete chudnutie vo veľkom štýle.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #zdravé varenie #na pare #bez tuku

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...