S hráškom schudnete a vyčistíte si pleť

Ešte si nejaký ten čas počkáme, kým budeme môcť lúskať surový a mimoriadne zdravý hrášok. Dovtedy si môžete pochutiť na mrazenom...

13.02.2014 11:00
hrášok Foto:
Hrášok.
debata

Aj ten má, napokon, dosť vitamínov. Zastúpený je v ňom rad písmenok – E, K (dôležitý pre zdravé kosti), C a dokonca aj B. Skrýva sa v nej aj vápnik, zinok a niacín. Kyselinou listovou oplýva hrášok tiež, pripomeňme, že je mimoriadne dôležitá pre budúce mamičky. Tie by si jej mali dopriať už od prvých dní tehotenstva, alebo aspoň odo dňa, kedy sa šťastnú správu dozvedia. Hrášok je dôležitý aj ako prevencia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. To však zďaleka nie je všetko, v hrášku sa tiež skrýva mnoho vlákniny.

Kto si dopraje veľa zeleného hrášku, ten by mal mať pevné nechty, vlasy a aj pružnú pokožku. Keďže podobne ako každá zelenina, nemá kalórií veľa, perfektne a rýchlo sa s ním chudne. Za všetko hovorí údaj 340 kJ na 100 gramov. Viac kilojoulov totiž neobsahuje.

Ak sa chcete hráškom liečiť, potom spozornite, ak máte vysoký tlak či choré obličky. V týchto smeroch je hrášok skutočne účinný. Chutný je dusený na masle s bylinkami, ale aj varený, grilovaný. Neueriteľne príjemnú a trochu sladkastú chuť má aj hrášková kaša, ktorá nemá chybu. Vyskúšajte hrášok na všetky spôsoby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín E #hrášok #kyselina listová

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...