Petržlen zvýši chuť na sex, poradí si aj s chrípkou

Konzumujte túto zeleninu, ak chcete byť náruživejší, lebo je vynikajúce afrodiziakum. Valentínska večera s hlavným predstaviteľom petržlenom teda vôbec nebude od veci.

11.02.2014 08:30
petržlen Foto:
Petržlen.
debata

Aké vitamíny petržlen obsahuje? V prvom rade karotenoidy, ktoré sa v tele premieňajú na vitamín A, nasleduje bojovník proti chrípke a prechladnutiu – vitamín C a tiež vitamín E, chrániaci pred voľnými radikálmi. Nezanedbateľné množstvo obsahuje petržlen aj vitamínu B.

Petržlen je známejší svojou vňaťou ako samotným koreňom. Avšak netreba zabúdať na to, že zdravý je celý! Ukazuje sa však, že vňať, ktorá tak chutí na varených zemiačkoch, obsahuje aj neporovnateľne viac zdravia. Draslík, vápnik, horčík, mangán, železo aj chlór… Aby toho nebolo málo, petržlen je výborným pomocníkom pri zápale močových ciest. Liečbu urýchli a preventívnou konzumáciou jej definitívne zabráni.

Ak chcete svieži dych, nemusíte žuvať práve kávové zrná, stačí petržlenovú vňať a máte po probléme. Zapamätajte si aj ďalší, mimoriadne účinný recept s mätovým čajom na problematickú pleť. Stačí pridať doň dve lyžice nasekanej petržlenovej vňate, nechať lúhovať a s tekutinou začať ošetrovať nečistú pleť. Účinok je zaručený.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín C #petržlen #afrodiziakum

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...