Koľko z vašich predsavzatí vám ostalo?

Už osem dní tu máme nový rok. Vravíte si: Príliš skoro na to, aby sme bilancovali. No predsa len...

08.01.2014 15:40
predsavzatia Foto:
Koľko z vašich predsavzatí vám ešte ostalo?
debata

Či je osem málo alebo veľa, je relatívne. Na to, že ste už mali, resp. chceli žiť nový, iný, lepší život, je to dosť. Poďte si zrekapitulovať, čo z toho, čo ste si zaumienili, ste ešte nerozbehli, alebo čo sa vám vyslovene nepodarilo, vzdali ste sa, alebo ste zlyhali.

Naučím sa po taliansky
Už je ôsmeho a vám toto predsavzatie vyfučalo z hlavy? Nevadí! Je dobré, že ste si ho znova pripomenuli. Zaveste si na facebook status s otázkou, či máte medzi priateľmi kohosi, kto sa tomuto krásnemu a pre vás jedinečnému jazyku venuje. Možno práve to vám dodá odvahy, ani neviete, ako sa cez túto banálnu otázku dostanete k motivácii, kam vás nasmeruje napríklad aj človek, od ktorého by ste to ani náhodou nečakali. Aj týmto si svoje predsavzatie pripomeniete a priblížite sa k nemu. Veď ono nemalo byť viazané na prvý január. Prajeme veľa šťastia…

Schudnem
… áno, to aj máte v pláne, len prvého ste neodolali novoročnému majonézovému šalátu s rezňom, druhého a tretieho ste dojedali všetky mastné a sladké dobroty, takže ešte stále sa na plnenie vášho predsavzatia nenašiel čas a jednoducho ste nad ním mávli rukou. Spoliehate sa na to, že vianočné kilá zlezú dolu samy? Nič nie je stratené. Posilnite sa myšlienkou, že nie ste „stádo“. Budete výnimka, pretože vy si toto predsavzatie začnete plniť. Len nie od prvého, ale od desiateho. Alebo si stanovte najbližší pondelok, či prvý február. Napokon, prvého februára už ani vo fitnescentrách nebude toľko nadšencov, povedzme si na rovinu…

Budem cvičiť
Málokto chce patriť k šialencom, ktorí sa začiatkom roka navalia do fitnescentra, aby sa o týždeň odtiaľ vyparili. Áno, vyskakovať či dvíhať činky a potiť sa s troma kilami navyše nie je žiadna sranda a mnohí z nás to vzdajú. Vy sa však tomuto priestoru vyhnite. Cvičte, no choďte niekam, kde o takomto čase toľko ľudí nie je. Hrádza, plaváreň, cvičte doma s DVD či doprajte si denne dlhé prechádzky. Niečo robte a neviažte to na žiaden dátum. Uvedomte si, že predsavzatie „budem cvičiť“ nie je predsavzatia, alebo ak áno, mali by ste si ho dávať každý deň. Pohybu predsa nie je nikdy dosť a treba ho vždy.

Všetko zlyhalo
V takom prípade si povedzte, že ešte nie je všetkým dňom koniec. Ak to nešlo na prvýkrát, vyjde to na druhý. Určite sa podporujte pozitívne. Máte tu ešte pondelky, narodeniny, máte tu každý mesiac, ktorý sa začína jednotkou. Tak smelo do toho. Nič vám neušlo, všetko vás len čaká. Aj s tou čerešničkou na torte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novoročné predsavzatia

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....