A nastal čas na spevnenie bruška! Tento cvik funguje zázračne

Bruško dostáva počas sviatočného prejedania sa poriadne zabrať. Ak ste sa dva uplynulé dni prejedali a necvičili, nebudeme vás haniť. Ale dnes to už naozaj skúste.

26.12.2013 07:00
planking na boku Foto:
Planking je možné cvičiť aj na boku, keď sa kontaktnými bodmi stáva bočná klenba nohy a predlaktie.
debata (1)

Problematickou partiou sa práve po dňoch maškrtenia stáva bruško. Nesľubujeme vám, že zhodíte tukové vankúšiky za pár hodín, ale je dobré spevniť si stred tela. V takom prípade sa zlepší aj držanie tela, spevní sa oblasť trupu a opticky budete pôsobiť štíhlejšie. Do osláv Nového roka každý deň trochu a možno si budete môcť bez ostychu obliecť na Silvestra novú sukňu, čo ste si kúpili pod stromček.

Ako na to?

Jednou z najefektívnejších techník na zlepšenie držania tela a spevnenie brucha je takzvaný planking. Pod tajomným názvom sa skrýva jednoduchá technika, pri ktorej ste v polohe ležmo otočená bruchom k zemi. Bruško aj zadok sú však nad zemou, kontaktné body s podložkou sú len nohy a lakte.

Dôležité je, aby telo bolo maximálne spevnené, zadok by vám nemal padať dolu, ale ani ho nemôžete tlačiť príliš vysoko. Ideálna je poloha rovnej dosky, keď línia záhlavia, hornej časti chrbta a zadočka tvorí jednu rovnobežku.

Ak ste nikdy planking neskúšali, asi nevydržíte v takejto polohe dlhšie ako 40 sekúnd. Skúsiť to však môžete. Ideálne je striedať aktivitu s oddychom napríklad v spomenutých 40-sekundových intervaloch. Môžete 40 sekúnd držať spevnené bruško, 20 sekúnd oddychovať.

Cvičenie nemusíte vykonávať len v základnej pozícii. Planking je možné cvičiť aj na boku, keď sa kontaktnými bodmi stáva bočná klenba nohy a predlaktie, ktoré je na zemi položené v 90-stupňovom uhle vo vzťahu k telu. Voľnú ruku môžete vystrieť nad hlavu a držať. Môžete pridať aj voľnú nohu a v pravidelných intervaloch s ňou hýbať hore a dolu.

Pre náročných je určený planking v základnej pozícii, pričom v pravidelných intervaloch robíte drobné skoky nohami od seba a k sebe. Bruško zostáva spevnené.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #planking #posilnenie bruška #cvičenie po sviatkoch

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...

+ Nebuďte celý deň pri počítači, škodíte tým hlavne sami sebe.
V ničom ste nezlyhali, prestaňte sa neustále...