Vieme, ako zabudnúť na trápenie s kilami. (Za)milujte sa!

Hovorí sa, že niet ženy, ktorá by neriešila nedostatky svojej figúry. Medzi tie najčastejšie, ktoré trápia ženské pokolenie, sú kilá navyše. Ale vraj stačí trochu lásky...

09.12.2013 07:00
žena s nadváhou - spokojnosť - láska Foto:
Ak je žena šťastná a zamilovaná, svoju hmotnosť rieši oveľa menej.
debata

Podľa vedcov totiž šťastne zamilované ženy patria do skupiny tých, ktoré neriešia svoju hmotnosť. Zo štúdie, na ktorej sa zúčastnilo 250 žien vo veku od 20 do 45 rokov, vyplynulo, že čím je žena šťastnejšia a spokojnejšia vo svojom súkromnom živote, tým menej rieši svoju hmotnosť a prípadnú nadváhu.

Dve tretiny opýtaných žien v prieskume boli vydaté alebo žili vo vzťahu s partnerom. Otázky, ktoré dostávali, sa zaoberali mierou spokojnosti v partnerstve a tiež mierou spokojnosti s vlastným vzhľadom.

Výskumný tím vypozoroval priamu úmeru a vzťah medzi tým, ako sa žena vo vzťahu cíti a aké pocity má voči svojmu vlastnému telu. Šťastné a spokojné ženy riešili svoju hmotnosť a nedostatky postavy menej ako tie, ktoré si neboli isté partnerskou idylkou, prípadne sa necítili dostatočne zamilované do svojho partnera.

„Štúdia ukázala, že naša spokojnosť s telesnou veľkosťou, tvarom a hmotnosťou má oveľa viac čo robiť s tým, či sme v živote šťastní než s ručičkou na váhe,“ vyhlásila vedúca štúdie Sabina Vatter z Talinskej univerzity.

Podľa Vatterovej sú ženy, ktoré prežívajú šťastný a spokojný vzťah, menej koncentrované na svoje nedostatky. Naopak, žena v nespokojnom vzťahu transformuje svoje obavy či neistotu do pochybnostiach o sebe samej a svojich fyzických nedostatkoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nadváha #spokojnosť #hmotnosť #nedostatky postavy

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...