Biele zuby po domácky! Skúste jahodový zázrak

Po žiarivom bielom chrupe túžime už desiatky rokov. S rastúcim počtom dokonalých fotografií v magazínoch rastú aj naše snahy, ako sa k ideálom priblížiť.

11.11.2013 10:00
úsmev, zuby, bielenie, ústna hygiena Foto:
Na biely úsmev môžete vyskúšať aj domáci recept.
debata

Na trhu existuje množstvo prípravkov na bielenie zubov, zubní odborníci tiež ponúkajú niekoľko rozličných metód. Problémom však môžu byť financie. Nákup špeciálnej zubnej pasty vám síce z peňaženky uberie menej ako také pieskovanie či bielenie u dentistu, ale stále ide o pomerne nákladné investície.

Bieliť svoj chrup však môžete skúsiť aj po domácky. Sóda bikarbóna je ingredienciou, ktorú na bielenie chrupu používali už naše staré mamy. Vylepšenú „receptúru“ však v tomto prípade podľa serveru SheKnows.com zabezpečia jahody. Obsahujú kyselinu, ktorá pomáha odstraňovať škvrny a dokonca zubný kameň.

Postup je celkom jednoduchý. Roztlačte na kašičku jednu veľkú jahodu, pridajte pol lyžičky sódy bikarbóny a dôkladne zmiešajte. Zmes naneste na zubnú kefku a čistite si s ňou zuby niekoľko minút. Následne ústa poriadne vypláchnite a umyte si zuby ešte raz klasickou pastou. Nezabudnite použiť dentálnu niť, aby ste z medzizubných priestorov odstránili zvyšky jahôd – najčastejšie drobné zrniečka.

Podobnú metódu absolvujte raz, maximálne dvakrát za mesiac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zuby #bielenie #biely chrup

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....