Predíďte depresiám – neseďte doma

Či z lenivosti, alebo vás situácia pritlačila byť častejšie medzi štyrmi stenami než v aktívnom spoločenskom dianí – donúťte sa vyjsť za ľuďmi.

28.10.2013 08:30
dovolenka, príroda, oddych Foto:
Vynikajúcim ventilom je pobyt na čerstvom vzduchu, čo zároveň priaznivo pôsobí na celý organizmus.
debata

Doma si na človeka trúfnu ťažké myšlienky a ľahko sa ho zmocnia, najmä ak sa nevenuje činnostiam, ktoré ho bavia a nezaujíma sa o dianie vonku.

Vždy je dôvod byť na vzduchu

Vynikajúcim ventilom je pobyt na čerstvom vzduchu, čo zároveň priaznivo pôsobí na celý organizmus. Telo i hlava sa takto ľahšie zotaví aj po úraze, či inom ochorení, ktoré ho obmedzuje v styku s okolitým svetom. Uzatvárať sa do seba, prikovať len k počítaču, či televízii – to človeka iba otupí. Vymyslite si nejaký cieľ, ktorý by vás motivoval vytiahnuť päty z domu, spojte sa s príjemným kamarátom, alebo s niekým z rodiny a nabite sa novými zážitkami, poznatkami, dobrou energiou.

Prišli ste o prácu? Doma novú nenájdete!

Možno ste odrazu bez práce a celodenný zhon vystriedalo hrobové ticho, z ktorého idete zošalieť. Hlavne nedávajte bludným myšlienkam ešte viac priestoru na ďalšie rozbujnenie, vytlačte ich z hlavy von pri stretnutiach s ľuďmi, pri aktivitách, kde by ste sa mohli pozitívne nastaviť. Napokon, takto sa dá prísť k zaujímavým nápadom a dozvedieť o možnostiach, ktoré vám neponúkne žiaden pracovný portál.

Balkón nenahradí prechádzku

Neriešte situáciu tak, že váš kontakt s okolím sa obmedzí iba na spojenie cez internet, telefón a pohľad z balkóna. Prejdite sa, trošku rozhýbte kosti, vychutnávajte si prechádzku, nie len „do obchodu a naspäť“. Ak vám bráni v pohybe nejaké zranenie, ale vychádzky máte povolené, využite to a urobte si výlet aspoň do najbližšieho parku. Vnímajte prírodu, fotografujte zaujímavé zákutia, nechajte sa ňou inšpirovať, využite prospešne pobyt na vzduchu!

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #depresia #zdravší životný štýl

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...